En dramatisk seiltur er inspirasjonen bak EC Dahls ølnyhet

Nyheter: Øl-nyhet fra EC Dahls er basert på Roar Hildonens drink-klassiker "Kyoto".

– Det ble et unikt øl som er så likt drinken min Kyoto at jeg ble helt blåst av banen da jeg smakte den første gang for et par uker siden. En stor takk til bryggerimester Wolfgang Lindell og hans kolleger på E.C.Dahls som aldri ga opp ideen om å skape et unikt øl med inspirasjon fra drinken Kyoto, forteller Roar Hildonen på sine Facebooksider. 

Drinken «Kyoto» ble en suksess og serveres i dag over hele verden.

Lykkelig over å komme i land

Roar Hildonens signatur-drink «Kyoto», som nå er gjenskapt som Dahls-øl, så dagens lys i etterkant av en strabasiøs seiltur fra Sandefjord til Koster i år 2000, med seilbåten «Stormbird»:

– Jeg var så lykkelig over å komme i land at jeg etter noen timer bestemte jeg meg for å feire dette sammen med de andre som var med. Jeg skapte da første utgave av det som noen uker senere ble drinken Kyoto. Den ble så god at jeg etter at jeg kom hjem, bestemte meg for å prøve alle tenkelige varianter av brennevin og endte med de ingrediensene som drinken består av i dag: gin, sitronjuice, sukkerlake, pasjonsfrukt, peppermynteblader og Farris på toppen, forteller Roar Hildonen.

Øl-varianten, som ble lansert i forrige uke er tilgjengelig på flere barer og puber i Trondheim – deriblant EC Dahls Pub og kjøkken.

Planen er videre at ølet skal være i salg på Vinmonopolet i løpet av september.