Derfor tør ikke Kristoffer Stensrud å investere i eiendomsmarkedet

Nyheter: - Veksten er ikke bærekraftig, sier fondsforvalter Kristoffer Stensrud.

Fondsforvalter Kristoffer Stensrud i Skagen Fondene tror ikke prisveksten i det norsk eiendomsmarkedet kan fortsette stort lenger.

– Jeg ville ikke turt å gjøre noe der, sa Stensrud under et seminar om aksjeåret 2015 i regi av Næringsforeningen i Stavanger tirsdag, ifølge Dagens Næringsliv.

Stensrud tror svakere tider snart vil slå inn i arbeidsinnvandringen og påpeker at Oslo hadde rundt 400.000 innbyggere i storparten av forrige århundret, før folketallet prutselig steg til 600.000-700.000 – mye som følge av arbeidsinnvandring.

– Hva vil et fleksibelt arbeidsmarked si for boligprisen? Vil 200.000 reise hjem? Alle som har flyttet til Norge de siste fem årene? spør forvalteren.

Han påpeker at nedturer i eiendomsmarkedet har vært brutale før Fra 1987-88 gikk det fem-seks år før krisen i boligmarkedet var over på Østlandet.

Stavanger opplever den tregeste prisveksten av de store byene, med 2,4 prosent sist år, men Stensrud tror oljeoppbremsningen vil ramme resten av landet.

Aksjestrateg Peter Hermanrud i Swedbank var også tilstede i Næringsforeningen i Stavanger tirsdag. Han klarer ikke helt å tro på noen bråbrems i hovedstadens arbeidsmarked. Likevel mener han pilene i eiendomsmarkedet ikke kan peke rett opp for evig.

– Jeg ville ikke investert i bolig for å tjene penger. Eiendom ramler ned før du aner det, sier han til Dagens Næringsliv.