Derfor har du behov for elektrolytter

Nyheter: Du har kanskje hørt om elektrolytter før, og hørt at det er noe vi har behov for, uten at du egentlig er helt klar over hva det er for noe. Men, frykt ikke – vi er her for å fortelle deg alt du trenger å vite.

Når vi trener eller er i fysisk anstrengende aktivitet så har vi behov for mer væske enn normalt. Det er nettopp derfor du ofte har behov for mer vann mens du trener, men også rett etter du er ferdig med å trene. Her er det viktig at du får i deg nok vann slik at du ikke blir dehydrert.

Når trenger vi elektrolytter

Når vi trener så svetter vi ofte og da skiller kroppen ut elektrolytter. Dette kan føre til hodepine, kvalme og rett og slett en ekkel følelse i kroppen. Når vi får tilskudd av elektrolytter så hydreres kroppen og de har en ekstremt viktig funksjon for hjertet og muskler. Det betyr at tilskudd av elektrolytter blir ekstra viktig for deg som trener mye, eller deg som er i fysisk aktivitet over lenger tid. Det kan for eksempel være når du løper et maraton eller spiller en fotballkamp.

Dersom man er i dårlig form vil man ofte også skille ut mer elektrolytter enn normalt, noe som kan gjøre at det kan være godt med et tilskudd elektrolytter fra Bodylab. Det er ikke det at det er farlig om du ikke får tilskudd raskt, men det kan være svært ubehagelig, og for noen kan det være så ubehagelig at man unnviker ekstrem fysisk aktivitet. Det er synd hvis dette ubehaget skal føre til at man ikke klarer å pushe seg så langt som mulig.

Hvordan påvirker elektrolytt-tilskudd oss?

Det finnes både energidrikker med elektrolytter og elektrolytt-tabletter man kan ta både under og etter trening. Energidrikkene inneholder ofte koffein, men tabletter finnes i mange varianter uten koffein dersom man for eksempel trener sent om kvelden. For deg som trener mye så anbefales det at man drikker vann med en elektrolytt-tablett mens man trener slik at man aldri når det punktet der man får vondt i hodet, blir uvel eller svimmel.

 Dersom man får vondt i hodet av å trene mye eller kan føle seg litt uvel under trening så kan det absolutt være en god ide å teste ut elektrolytter under trening, slik at kroppen din ikke føler seg så dehydrert mens du holder på.