Dahls får konkurranse: Starter bryggeri i Trolla

Nyheter: Folk med bakgrunn fra Mikrobryggeriet og Kinn bryggeri i Florø gjør betydelig satsing på ølproduksjon i Trondheim.

Selskapet, Austmann Bryggeri AS – dukket opp i offentlige registre tirsdag morgen og har produksjonslokaler i Bynesveien 48.

200.000 kroner i innskutt aksjekapital sier sitt om at dette er mer enn et hobbyprosjekt for entusiastiske hjemmebryggere.

Dermed kan vi i løpet av året få flere lokalt, bryggede Trondheimsøl: På Marienbiorg et et annet mikrobryggeri under etablering – To Tårn.

Folk fra Mikrobryggeriet

De samme folkene står også bak et nyopprettet Eiendomsselskap – Austmann Eiendom – som ble registerert tirsdag. Selskapets formål er å drive med utleie av lokaler og utstyr til bryggerivirksomhet. Innskutt kapital er 500.000,-.

Næringslivsavisa er også kjent med at Austmann Bryggeri etter planen skal overta bryggeriutstyr fra Kinn bryggeri i Florø. Det sysles også med planer om å starte en rendyrket ølpub i Trondheim.

Disse er involvert i prosjektet

Involvert i prosjektet er tidligere kjøkkensjef ved Mikrobryggeriet i Trondheim Vinko Lien Sindelar – en kar med norsk-kroatisk opphav. Han begynte karrieren sin i det som regnes som Mekka for verdens ølelskere, den amerikanske delstaten Oregon – kjent for å ha 600 mikrobryggerier fordelt på 3,8 millioner innbyggere.

I prosjektet deltar også Anders Cooper, en servitør og hjemmebrygger som har oppnådd flere gode plasseringer i hjemmebryggkonkurranser. Cooper har dessuten arbeidserfaring fra Kinn Bryggeri i Florø.

Tomas Sjue er tredjemann som er involvert i etableringen av bryggeriet i Bynesveien. Han har bakgrunn fra Trondheim Mikrobryggeri der han etterhvert avanserte til assistentbrygger under bryggemester Jørn Grønbech.

PS: Næringslivsavisa kommer tilbake med mer om denne saken.