Brannen på Elgeseter: Trafikken kan bli stengt hele helga

Nyheter: I alt 18 beboere fra en nabogård er evakuert etter brann i et ubebodd bygg i Trondheimsentrum. Det er ikke meldt om skadde.

Stengt

Fylkesvei 6690 ved krysset Elgeseter gate og Magnus den Godes gate er stengt på grunn av brannen. Vegtrafikksentralen i Midt-Norge anbefaler omkjøring via Strindvegen (Lerkendal), Høgskoleringen (Gløshaugen) og Klostergata (Studentersamfundet).

Vegtrafikksentralen melder at Elgeseter gate er sperret ved bygningen. Rundt klokken 10 er veien åpnet for buss- og utrykningskjøretøy.

– Veien er stengt inntil videre. Det er grunn til og tro at hovedfartsåren blir delvis stengt i hele helga, sier Solveig Eide Politiets insatsleder på stedet.

Mye røyk

Da politi og brannvesen kom fram til bygården i Elgeseter gate lørdag morgen, kom det mye røyk fra flere etasjer. Det ble iverksatt evakuering av nabobygg og gaten ble sperret.

– Alle nærliggende leiligheter er evakuert. Vi tar også kontakt med folk som bor i nærheten og anbefaler dem å lukke vinduer og dører, sier innsatsleder Solveig Eide i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Rett før klokka 7 lørdag morgen var flammene godt synlig fra toppen av den gamle bygården.

– Dette vil nok pågå hele dagen, til brannen er slukket, sier operatør Marius Sandnes ved 110-sentralen.

(©NTB)