For en gangs skyld vanket det ikke bare kjeft da Forbruker­rådet kom på bankbesøk

Nyheter: Bankene får stort sett kjeft for å flå kundene med for høye renter. I dag vanket det til en forandring både blomster og godord i lokalene til BN Bank i Trondheim.

Forbrukerrådet overrakte på et møte i Trondheim tirsdag en symbolsk rose til BN Bank, som 15 mai satte ned renten til rekordlave 2,6 prosent for boliglånskunder.

BN Bank roses for å ha satt fart i konkurransen om boliglånskundene.

Gode verktøy

På møtet deltok også Huseiernes Landsforbund og temaet som ble diskutert var hvordan man best videre stimulerer til bedre konkurranse i bankmarkedet.

Ifølge Forbrukerrådet lønner det seg som aldri før å være en aktiv kunde i bankmarkedet: Nå er det forskjeller mellom bankene, og man kan tjene mye på å bytte bank.

– Forbrukerne har flere verktøy som setter dem i stand til å finne rett bank; finansportalen.no fra Forbrukerrådet og rentekartet til Dagens Næringsliv, for å nevne noen, sier fagdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet, i en pressemelding.

Ifølge Jensen kan man lett tjene 10 000–15 000 kroner på et vanlig lån ved å bytte til rimeligste bank:

–  Prisene varierer normalt mellom kunder i bankene også, for de fleste banker diskriminerer mellom kundegruppene, sier Jorge B. Jensen.

2000 søknader

– Vi setter veldig pris rosen Forbrukerrådet har gitt oss for å ha satt fart på konkurransen i boliglånsmarkedet. Etter at vi satte ned boliglånsrenta med 0,25 prosentpoeng 15. mai har lånesøknadene strømmet på. På ei drøy uke har vi mottatt rundt 2000 boliglånssøknader, og gjennom hele pinsehelgen har låneteamene våre jobbet for fullt for å behandle alle søknadene, sier Hovland.

– I BN Bank ønsker vi ikke å gjøre forskjell på folk. Vi mener alle fortjener lavest mulig lånerente, uansett alder, yrke, utdanning eller fagforeningsmedlemskap, sier BN Bank-sjefen.

BN Bank opererer med faste lånerenter, til alle, og tillater ikke pruting

Ifølge Finansportalen har BN Bank nå landets laveste rente for lån på to millioner kroner som tilbys alle.