Bjørnebye før RBKs repriseduell mot Celtic: – Må være taktisk forberedt på Rodgers-grep

Nyheter: Rosenborg går torsdag kveld løs på sin femte kamp mot Celtic på litt over ett år. – Vi må ha en god slagplan, sier klubbens sportssjef Stig Inge Bjørnebye.

Ingen av de fire siste møtene endte med RBK-seier. Den skotske storklubben vant i sommer 3-1 i egen storstue i Glasgow, mens det endte målløst på Lerkendal. Dermed gikk Celtic videre i mesterligakvalifiseringen, men skottene røk selv ut i runden etterpå.

I fjor sommer greide RBK 0-0 på Celtic Park, men tapte knepent 0-1 i Trondheim. Da gikk Brendan Rodgers’ menn hele veien til mesterligaens lukrative gruppespill. I år må Celtic nøye seg med europaligaspill og nok et møte med de norske serielederne.

– Vi har bra opplevelser den siste tiden, er inne i en bra stim og har spillere tilbake fra skader. I tillegg kjenner vi motstanderen godt etter hvert. Vi møter Celtic for femte gang på to sesonger. Det er opp til oss. Vi må prøve å legge en god slagplan, sier Bjørnebye til NTB.

Taktikk

Rosenborg er i solid form om dagen. I Eliteserien har laget kun avgitt poeng én gang (1-1 mot Stabæk) på sine ni siste oppgjør. Rini Coolen debuterte som RBK-trener med tapet i Glasgow, men kan siden vise til ni seirer og to uavgjort.

– Hva lærte dere fra forrige bortekamp i Skottland?

– Det går egentlig mye på det taktiske. Celtic er et godt fotballag som spiller med høyt tempo og har bra individuelle ferdigheter. Vi må ha en god taktisk plan. Vi vet også at Brendan Rodgers er en god taktiker og kan endre på ting underveis, så det gjelder å være godt forberedt på det som kan komme, sier Bjørnebye.

– Vi har god oversikt over spillerne, hva de har gjort tidligere og hvordan de tenker i forskjellige situasjoner. I tillegg har vi sett at de har tatt hensyn til oss i kampene vi har spilt mot dem. Det blir jo et spill mot et motspill, men det jobber trenerne med sammen med spillerne. De finner ut av det.

RBKs ene seier over Celtic kom i mesterligaen i oktober 2001. Da ble det 2-0 på Lerkendal etter en måldobbel fra Harald Brattbakk.

Solgte stjernespissen

Siden forrige møte mellom klubbene har Celtic solgt stjernespissen Moussa Dembélé. 22-åringen dro til Lyon i hjemlandet Frankrike for over 200 millioner kroner. Rosenborg har på sin side forsterket seg med Issam Jebali.

Tunisieren har slått til umiddelbart etter at han kom fra svenske Elfsborg. Sist søndag ble han matchvinner fem minutter på overtid i 3-2-seieren over Vålerenga i Oslo. Totalt står Jebali med fire mål på seks kamper.

– Det er sånn fotballen er. Stallene endrer seg i takt med overgangsvinduene. Jeg har ikke tenkt tanken Jebali opp mot Dembélé før du nevnte det nå. Det er ikke sånn vi tenker. Spillere kommer, spillere går. Det er fotballens natur, sier Bjørnebye.

Rosenborgs sportslige leder er ikke overrasket over at Jebali er blitt en hit fra første dag.

– Vi jobber ikke helt tilfeldig. Vi jobber etter en plan, og det gjorde vi denne gangen også. Da er det en fordel at du treffer. Når vi planlegger, gjør vi det for å få suksess. Det gjorde vi også med Jebali.

I Eliteserien er RBK to poeng foran Brann når åtte runder gjenstår. Trønderne skal også møte tyske RB Leipzig og østerrikske Salzburg i europaligaen utover høsten.

[email protected]