Bilbransjesjefen leverer tidenes økonomiske resultat

Nyheter: Sjefen for Strandveien Auto leverer tidenes resultat og tar samtidig over ledervervet i Sør-Trøndelag Bilbransjeforening.

Krogstad tar over etter Geir Holum (Witro Bil), som har hatt vervet i ikke mindre enn 16 år. Krogstad har imidlertid vært styremedlem i flere år, og vet godt hva dette handler om

Noe av det viktigste er å videreføre er det gode samholdet vi har i foreningen, tross i at vi i det daglige er profesjonelle konkurrenter, sier den nyvalgte lederen.

– Som kunde skal du føle en ekstra trygghet når du handler med oss som er medlem i Norges Bilbransjeforbund (NBF), forteller Krogstad.

NBF er en landsdekkende organisasjon for nybilforhandlere og autoriserte bilverksted.

Totalt står medlemmene i NBF for mer enn 70 prosent av nybilsalget og omsetning i bilverkstedene på landsbasis.

– Vi skal stå for kvalitet og trygghet, slik at alle bilkunder skal se fordelen med å velge en av oss, presiserer Krogstad.

Veien framover

Bilbransjen i Trondheim preges av flere familiebedrifter som har vært drevet gjennom flere generasjoner.

– Hva tror du om utviklingen videre?

– Det er ingen hemmelighet at vi ser tendenser til at bransjen blir påvirket av kjedetankegangen. Dette samtidig med at vi ser at en del lokale forhandlere bygger seg større gjennom oppkjøp og/eller sammenslåing. Importørene stiller stadig tøffere krav til oppmerksomhet på sine produkter og varemerker. Så bransjen er helt klart inn i en spennende tid når det gjelder forhandlerstruktur, sier Krogstad, som samtidig er klar på at de fleste familiedrevne bilforhandlerne er solide bedrifter med sterk konkurransekraft.

– Vi kjenner hver enkelt kunde godt, og har bygd opp et tillitsforhold over lang tid, forklarer Krogstad. Og for kunden skal vi bevise at det lønner seg, lover Krogstad. Kjøp av bil er et tillitsforhold, og man skal som oftest være fornøyd over lang tid, ikke bare der og da.

Høyere lønn og status

Krogstad er også opptatt av at bransjen bidrar aktivt til å sikre tilgang på godt kvalifiserte fagarbeidere innen bilfaget.

– Opplæringskontoret for Bilfag AS er en viktig aktør for oss. Kanskje skulle man ha fremhevet fagfolkene mer, fordi jeg har inntrykk av at det lønnsmessig har vært en positiv utvikling. Faget har fått høyere status og utdanningsmuligheten blir stadig bedre. Utdanningen som kreves blir stadig mer krevende teknologisk, sier Krogstad.

Stolt av fjoråret

2012 ble et svært godt år for Strandveien Auto AS:

– 2012 ble det beste året for oss hittil. Omsetningen endte på ca 300 mill kr med et resultat på ca 7 mill. Det kan vi være stolte av. Vi omsatte totalt 950 biler, hvorav 600 var nybilsalg.

Krogstad legger ikke skjul på at det ikke var ønskelig å miste avtalen med BMW:

– Men vi må ta den utfordringen også. Mazda viser en meget positiv utvikling, og vi har fått en veldig konkurransedyktig 7-års garanti på Hyundai, smiler Krogstad.

– Og ikke minst ser vi frem til å få Porche som en del av vårt utvalg. Her vil det komme mange godbiter avslutter Krogstad.