Bergen kåret til Norges mest attraktive by – Trondheim nådde ikke opp til finalen

Nyheter: Bergen slo Moss og Voss i konkurransen om å bli Norges mest attraktive by 2019. Juryen trekker fram vestlandshovedstaden som modig og nytenkende.

– Det er utrolig stas at juryen har valgt Bergen som Norges mest attraktive by. Jeg gleder meg til å dele ut denne prisen til alle bergensere i Bergen 12. juni, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) – selv bergenser og tidligere byrådsleder i hjembyen.

Plakett og diplom

Bergen var i finalen sammen med Moss og Voss. Juryen betegner alle tre som sterke finalister, men valget falt til slutt på Bergen.

– Bergen tar modige og nytenkende grep for å skape en attraktiv by. Fagkompetanse, dialog og tverrfaglig samarbeid er viktige virkemidler, og byen viser til sterk satsing på byrom og nye forbindelser som knytter byen sammen og gjør at den oppleves attraktiv, også utenfor det historiske sentrum, sier juryleder Alexandria Algard.

Prisen består av 250.000 kroner, samt plakett og diplom.

– Det gjør meg glad og stolt at Bergen får prisen for Norges mest attraktive by. Bergen skal være en by for alle. Denne prisen viser at vi er på god vei, sier ordfører Marte Mjøs Persen (Ap).x