Ber folk teste seg for korona etter store parkfester

Nyheter: Politiet stanset flere parkfester på grunn av støy og mangel på smittevern i Trondheim i helgen. Nå ber Smittevernkontoret folk teste seg for korona.

Mandag morgen oppfordret Smittevernkontoret i trønderhovedstaden personer som i helgen oppholdt seg i byens parker, om å teste seg for korona, melder NRK.

Festing i parken

Finværet kombinert med koronalettelser i Trondheim førte til at flere har festet i byens parker i helgen. For noen uker siden ble Trondheim tvunget til å stenge ned på grunn av den raske spredningen av deltavarianten, som opprinnelig kommer fra India.

Trondheims kommuneoverlege Tove Røsstad har bekreftet overfor NRK at det så langt har blitt påvist smitte i tre parker i byen etter helgens festing: Marinen, Festningsparken og Ladeparken.

Flere gjenger har vært på parkfester flere kvelder på rad og minglet med ulike grupper. Dermed sliter noen med å oppgi sine nærkontakter i ettertid fordi de ikke er helt sikre på hvem de har vært sammen med, opplyser kommuneoverlegen.

Kommunen har ennå ikke oversikt over hvor mange smittede som har vært innom parkene.

Torsdag åpnet formannskapet i Trondheim treningssentre og svømmehaller, og det ble lov med skjenking fram til klokken 22.