Denne bedriften kapret toppetasjen i Powerhouse

Nyheter: Bedriften har signert leiekontrakt for de fire øverste etasjene i det spektakulære bygget som snart reiser seg på Brattørkaia.

I kveld ble det kjent at det er offshore-rederiet Teekay som skal leie de fire øverste etasjene i Powerhouse Brattørkaia. Lokalene er på tilsammen 4800 kvadratmeter.

Fra før er det kjent at byggets hovedentreprenør Skanska og IT- og kommunikasjonsbedriften Sopra Steria blir leietakere når bygget står ferdig i mars 2019. Dermed har Entra sikret seg leietakere til nesten halvparten av det 18 200 kvadratmeter store bygget, skriver Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

– Teekay har gjort en grundig vurdering av ulike kontorsteder i Trondheim. Først og fremst var vi på jakt etter gode og fleksible lokaler. I tillegg er vi opptatt av et grønnere fotavtrykk i alle deler av vår virksomhet og ser virkelig frem til å flytte inn i Powerhouse, sier administrerende direktør i Teekay Offshore Production Chris Brett, til avisen.

Entra opplyser at de er i dialog med flere interesserte, men at de ennå ikke har inngått noen avtaler for de resterende lokalene:

– Brattørkaia er et fantastisk område. Med nye leietakere og flere tilbud på bygulvet ønsker Entra å bidra til god byutvikling i Trondheim, sier Stine Hostad som leder Entras virksomhet i Trondheim, til Adresseavisen.

Det omdiskuterte bygget som blir 4o meter høyt er tegnet av Snøhetta. Bygget får et ekstremt lavt energiforbruk, fordi bygget utnytter sol og sjøvann til oppvarming og kjøling. Powerhouse vil bli også dekkes med 3000 kvadratmeter solceller.