Åsne Seierstad jobber med bokprosjekt om metoo og Giske

Nyheter: Forfatter og journalist Åsne Seierstad (48) jobber med bokprosjekt om metoo-kampanjen, Arbeiderpartiet og Trond Giske.

Varslene mot Arbeiderpartiets tidligere nestleder Trond Giske skal stå sentralt i arbeidet med boken, skriver Dagens Næringsliv.

Seierstad bekrefter overfor avisen at hun jobber med et bokprosjekt og har signert en intensjonsavtale med Gyldendal.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Fascinert

– Jeg kan si at jeg er fascinert av møtet mellom metoo-bevegelsen, som har vært banebrytende for kvinner, og Arbeiderpartiet.

– Nestlederen i Norges viktigste parti måtte gå som følge av varsler mot ham. Samtidig uttalte Jonas Gahr Støre at metoo kan gi et løft for partiet. Arbeidet er i en tidlig fase, og det som opptar meg nå, er å finne ut om historien egner seg for en bok – om det kan bli en god bok og om jeg ønsker å skrive den, sier hun.

Om prosjektet ender i en bok, og Arbeiderpartiet og Giske blir sentrale karakterer, vil VG-journalistene Lars Joakim Skarvøy og Marie Melgård få konkurranse.

Dagens Næringsliv skrev i desember om at de to journalistene har fått en bokkontrakt med Kagge forlag på å skrive en bok om Ap utvikling det siste året.