Må i retten etter tur på byen: – Jeg er ikke feig og tar en fight

Nyheter: Kjendisadvokat forsvarer seg selv i retten etter en tur på byen

En statsadvokat, en tidligere politimester og en spesialist i psykiatri skal vitne når Christian Wiig møter som både tiltalt og forsvarer i retten mandag.

Den kjente forsvarsadvokaten fra Trondheim fikk før jul et forelegg på 8.000 kroner for ordensforstyrrelse på legevakta ved St. Olavs hospital. Han nekter å godta boten og må dermed møte som tiltalt i Sør-Trøndelag tingrett, skriver NRK.

Wiig ble fraktet til legevakten etter at han stupte i asfalten som følge av det han selv regner med var et blodtrykksfall.

Ifølge gjerningsbeskrivelsen skal han «i beruset tilstand» ha opptrådt aggressivt og høylytt på legevakta. Politiet ble tilkalt og advokaten ble kjørt til arresten.

– Saken er en stor belastning

– Saken er en stor belastning for meg, og jeg har vurdert å vedta boten jeg fikk. Jeg er imidlertid ikke feig, og har bestemt meg for å ta en fight, sier Wiig til Adresseavisen.

Wiig avviser at oppførselen på sykehuset skyldes beruselse. Han mener den skyldes en liten hjerneskade som følge av fallet i asfalten.

20 skal vitne

Det er satt av to dager til straffesaken og Wiig skal forsvare seg selv. Ifølge NRK skal 20 personer viten i saken, 18 av dem vitner for den kjente advokaten.

Blant annet skal statsadvokat i Nordland, Erik Thronæs, som selv har hatt blodtrykksfall forklare hvordan han var i den situasjonen. Spesialist i psykiatri, Michael Setsaas, skal forklare hva som skjer når man får en hjernerystelse og hyttenaboen Per Bygland, tidligere politimester i Vadsø og Romsdal, skal vitne om hvordan forsvarsadvokaten reagerer på alkohol.