Advarer mot falske «korona-inspektører» som vil inn i leiligheten din

Nyheter: Kommune i Trøndelag opplever at personer som utgir seg for å være helsepersonell går fra dør til dør, og ber om å få teste innbyggere for koronaviruset.

– Disse er ikke fra kommunen og bør ikke slippes inn, sier kommunalsjef Anne Kari Haugdal i Verdal kommune til Trønder-Avisa.

Personene har opplyst at de er lege og sykepleier fra hjemmetjenesten, og at de er i kommunens smittevernteam på befaring.

Haugdal understreker at Verdal kommune ikke gjennomfører tilfeldige besøk i forbindelse med koronautbruddet, og at det ikke blir gjort hjemmebesøk uten avtale.

Oslo kommune advarte også tidligere mandag mot mulige korona-svindlere, der personer utgir seg for å være helsepersonell som kommer på hjemmebesøk for smittesjekk.

Også i Oslo

Oslo kommune advarer også innbyggerne mot mulige korona-svindlere, der personer utgir seg for å være helsepersonell som kommer på hjemmebesøk for smittesjekk.

Oslo kommune opplyser på sin Facebook-side at de har blitt gjort oppmerksomme på at personer som utgir seg for å være helsepersonell fra kommunen, har bedt om å få komme inn hos privatpersoner for å teste for koronasmitte

– Disse er ikke fra kommunen og bør ikke slippes inn. Oslo kommune foretar ikke tilfeldige besøk i forbindelse med koronaviruset. Det vil ikke bli gjort hjemmebesøk for test av koronasmitte uten at det er gjort en avtale, heter det i meldingen.

Trondheim24 har så langt ikke fått meldinger om falske «inspektører» i Trondheims-området.