Adecco lyser ut årets råeste sommerjobb

Nyheter: Adecco lyser igjen ut årets råeste sommerjobb: I en måned får en student sjansen til å prøve seg som øverste leder for over 500 ansatte og 7000 vikarer. Lønna er på 100.000 kr.

Trondhjemmer og konsernsjef i Adecco Anders Øwre-Johnsen sier han ikke er i tvil om at de vil gjenta «stuntet» med å plassere studenter i konsernsjefstolen, etter to velykkede runder: Han påpeker at rekrutteringsprosessen blir enda mer spennende i år:

– Vi har sendt ut en hodejeger for å finne den studenten som skal få muligheten til å prøve seg som konsernsjef for Adecco i august. Det blir en helt spesiell og lærerik opplevelse å delta i prosessen, sier Øwre-Johnsen, som var 34 år da han rykket opp som konsernsjef. Han ble innleid som revisor fra KPMG som 24-åring for oppdrag i Adecco. Få måneder etter ble han økonomiansvarlig i bemanningsbyrået

I fjor søkte hele 1500 sommerjobben som konsernsjef for Norges største bemanningsbyrå.

Fikk kjørt seg

Etter en lang og grundig prosess sto den 25 år gamle økonomistudenten Børge Nyborg igjen til slutt med den unike sommerjobben. Nyborg kan fortelle at tittelen som konsernsjef på ingen måte kun var symbolsk.

– Jeg vil absolutt påstå at jeg fikk prøve meg som konsernsjef, sier han.

– I løpet av måneden var jeg involvert i alt i fra budsjettprosesser til personalsaker. Jeg fikk bryne meg på problemstillinger som helt klart hører toppledelsen til og tar med meg en veldig unik erfaring. I tillegg trekker han fram selve rekrutteringen som en lærerik prosess:

– Det er nyttig å delta i en så omfattende rekrutteringsprosess fordi det trener deg på den type prosesser som man også vil møte senere i arbeidslivet.

Til årets vinner sier Nyborg:

– Jeg kan love verdens råeste sommerjobb og en kickstart på karrieren din!

Anders Øwre-Johnsen har sin utdanning fra NHH, men sier at økonomistudier overhode ikke er noe krav for å bli vurdert til jobben.

– Vi vet at ledertalent ikke er avhengig av én type utdannelse eller bakgrunn. En del av søkerne de to forrige rundene studerte økonomi og administrasjon, men andre fagretninger som jus, petroleumsteknologi og humanistiske fag var også sterkt representert.

– Vi oppfordrer alle studenter til å søke, uansett studieretning, sier Øwre-Johnsen.

– Det eneste formelle kravet er at søkere må være fulltidsstudenter. Og så må de kunne vise at de har det som skal til for å mestre jobben.

Fakta om Norges råeste sommerjobb

  • Søknadsprosessen starter 1. februar, og fristen er 1. mars. Jobben går til en fulltidsstudent ved høyskole eller universitet, som kan jobbe hele august. Siste halvdel av juli vil det være anledning til å hospitere i Adecco for å forberede seg til sin tid i sjefsstolen.
  • Adeccos hodejeger har gått undercover på 10 studiesteder og har med seg 10 assistenter som har profilert hodejegeren på sine skoler i tillegg til på facebook og twitter.
  • For å bli vurdert av Hodejegeren gå inn på www.konsernsjefen.no Der må du bevise for hodejegeren at du klarer å skille deg ut i mengden, og at du er et ledertalent. Det blir en unik erfaring i jobbsøking og en lærerik prosess.
    Stillingen ble første gang utlyst i 2011, og ble en kjempesuksess. Over 2.000 studenter fra hele landet søkte.
  • Arbeidsoppgaver: lede driftsmøter, følge opp operativ drift og toppledelsen i selskapet. Planlegge og lede toppledermøter, forberede neste års budsjettforhandlinger, evaluere høstens markedsplan, planlegge en salgskampanje, fortelle om hverdagen din på facebook.com/adeccostudent.
  • Goder: 100.000 kroner i lønn, en unik start på karrieren din og et fantastisk tilskudd på CV-en. Alle reiseutgifter dekkes, samt hotell/bolig ved mer enn 1,5 times reisevei fra hovedkontoret i Oslo
    Relatert