31 personer er nå smittet i Trondheim og slik kom de i kontakt med viruset

Nyheter: Ytterligere to menn i 50-årene fra Trondheim har fredag 13. mars fått påvist korona-smitte. Det betyr at det på det nåværende tidspunkt er registrert 31 personer bosatt i Trondheim kommune som har testet positivt på covid-19.

Begge har nylig vært på reise i Østerrike, og de er fra ulike reisefølger. De har begge milde reaksjoner på koronasmitte, opplyser smittevernoverlege i Trondheim kommune, Eli Sagvik i en pressemelding.

– Fredag ble det foretatt 35 tester som vi fortsatt avventer svar på. Personene som er smittet skal oppholde seg hjemme til de er smittefrie. Både de smittede og deres familier blir fulgt opp av helsevesenet, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune.

Det jobbes nå med å kartlegge hvilke personer som de smittede har hatt nær kontakt med. De som har hatt nær kontakt med de smittede, skal være hjemme (hjemmekarantene)

Om testene så langt

– Ulike medier opererer med ulike tall for antall smittede i Trondheim. Derfor føler vi behov for å informere media om de tallene vi kan bekrefte. Datoene i denne oversikten er knyttet til offentliggjøring av resultatene.

4. mars: En mann i 40-årene, bosatt i Trondheim, fikk påvist positivt prøve.

5. mars: Fem menn bosatt i Trondheim, fra samme reisefølge som mannen fra dagen før, fikk påvist positiv prøve for covid-19.

6. mars: Fire menn, fra samme reisefølge til italia som de tidligere positive, testet positivt for koronasmitte. To av disse er bosatt i Malvik kommune og regnes derfor ikke inn i tallene for smittede i Trondheim. To av de fire er er bosatt i Trondheim.

9. mars: En mann i 70-årene, fra et annet reisefølge i Italia, tester positivt for koronasmitte.

10. mars: Tre menn fra Trondheim tester positivt. De er alle del av et reisefølge fra Østerrike.

11. mars: Ti menn fra Trondheim tester positivt. De 10 kommer fra fem ulike reisefølger fra Østerrike.

13. mars: Sju nye positive tester.Tre av personene har nylig vært på reise i Østerrike, og de er fra forskjellige reisefølger. Tre er nærkontakter til smittede fra annen kommune, mens den siste ikke har noen kjent smittekontakt eller tilknytning til reise.

14. mars: To menn i 50-årene fra Trondheim har fredag 13. mars fått påvist korona-smitte. Begge har nylig vært på reise i Østerrike, og de er fra ulike reisefølger.

– Det betyr at til nå har 31 personer bosatt i Trondheim har testet positivt på covid-19.To personer bosatt i Malvik kommune har blitt testet i Trondheim, men de inngår ikke i disse tallene som omfatter personer bosatt i Trondheim kommune, opplyser smittevernoverlegen i pressemeldingen.