18-åring tiltalt for å ha drept to venner, sier han ikke vet noe om drapene

Nyheter: Tiltalt sier han ikke visste noe om drapene

18-åringen som er tiltalt for å ha drept to jevnaldrende venner, svarte i retten at han ikke visste noe om drapene da rettssaken mot ham startet mandag.

– Jeg husker at jeg plutselig fikk en hard ting i hodet. Jeg tror det var en hammer. Jeg fikk vondt og besvimte nesten, sa en overlevende 18-åring i retten mandag skriver Adresseavisen.

Mens de tre kameratene på 17, 18 og 19 år, alle fra Afghanistan, satt og så på TV, mener politiet at den drapstiltalte slo løs på dem med en hammer og at han også brukte en kniv.

Den unge mannen er kjent utilregnelig i gjerningsøyeblikket 17. september i fjor, og påtalemyndigheten har derfor varslet at den vil legge ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Da rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag, svarte den tiltalte 18-åringen at han ikke visste noe om drapene.

– Ingenting

– Jeg vet ingenting, svarte han etter at dommeren hadde lest opp hvert punkt i tiltalen, melder NRK.

Etter tiltalen som statsadvokat Kaia Strandjord har tatt ut, ble 19 år gamle Nasratullah Hashimi slått ti ganger i hodet med hammeren og knivstukket like mange ganger i brystet. Han døde av stikkskadene i brystet.

17 år gamle Reza Alizada ble knivstukket i brystet åtte ganger i tillegg til å ha blitt slått i hodet med hammer fem ganger. Det var hammerslagene mot hodet som førte til at han døde.

– Ikke oppfattet som syk

Den tredje, en 18-åring, ble også slått i hodet, men kom seg unna. Statsadvokat Strandjord spurte ham om han visste hvorfor 18-åringen slo dem.

– Nei, jeg vet ikke, jeg har ikke opplevd ham som syk, svarte mannen, men han la til at den tiltalte oppholdt seg mye alene, gjenga Adresseavisen fra mannens forklaring.