15 nye smittetilfeller i Trondheim: – Tallet vil øke i dagene som kommer, sier Wolden.

Nyheter: Mandag ble det påvist 15 nye smittetilfeller i Trondheim kommune. Det er 49 færre enn dagen før.

Det er også 26 færre enn ukesnittet, som er på 41 smittetilfeller. Samme dag forrige uke var det 44 nye smittetilfeller.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Lavt testtall

– Det er en reduksjon fra de siste dagene, men det må sees i sammenheng med forholdsvis lave testtall 3. juledag, da vel 800 testet seg, sa kommunedirektør Morten Wolden under tirsdagens formannskapsmøte, ifølge Adresseavisen.

Han sier det er all grunn til å tro at smittetallene vil bli høyere igjen i dagene som kommer.

Formannskapet i Trondheim kommune holder tirsdag et ekstraordinært møte for å diskutere smittesituasjonen og eventuelle felles koronatiltak med nabokommunene, melder NRK. Wolden innrømmer overfor kanalen at nabokommunen Stjørdals innstramminger mandag kom overraskende på.

Én koronasmittet person er innlagt på St. Olavs hospital, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding. De øvrige nye smittede har milde symptomer. Én har uavklart smittekilde, mens de øvrige er kjente nærkontakter.

To kommunale enheter, Heimdal BOA og Nidelven hjemmetjeneste, er berørt av de siste smittetilfellene. Flere med tilknytning til rusmiljøer har fått påvist smitte.

(©NTB)