Sykkelferie i Italia

Kultur: Sykkelferie i Italia er en spektakulær opplevelse, og en av mest populære sykkeldestinasjonene i Europa, som er tilpasset syklister på alle nivåer.

Historien om sykling i Italia går så langt tilbake som 1909 med Giro d’Italia, som fortsatt er like populært den dag i dag, spesielt i regionene Toscana, Veneto og Lombardia.

Men hvordan bestemmer man seg hvor man skal sykle i Italia og hva man skal gjøre? Med så mange ting å se og hundrevis av kilometer med fortau å rulle over, kan det være overveldende å ta et valg om hvor man skal sykle. Det er aldri lett å gjøre en artikkel om sykkelferie komplett, men hvis du elsker å utforske og ta på deg nye utfordringer, er denne artikkelen om sykling i Italia noe for deg.

Når er den beste tiden for å sykle i Italia?

Selv om du kan sykle i de fleste regioner i Italia året rundt (bortsett fra de høye fjellene), kan du være i shorts og trøye fra april/mai til september/oktober. Klimaet i Italia er synonymt med drama og følelser. Når det regner, øser det, og torden og lyn kan forekomme. Så klarner himmelen, solen dukker opp igjen og livet går videre.

Med unntak av juli og august når temperaturene kan komme opp i 35 til 38 grader, er det lurt å ha med seg en lett vindjakke eller vest for lange turer. Hvis du ikke takler varmen godt, er Dolomittene det beste alternativet hvis du ønsker å sykle under de to varmeste månedene. 15. august markerer Ferragosto, Italias versjon av sommerferie. I hovedsak er alle på ferie denne uken – om ikke hele august måned. Selv om mange vil trekke til fjells, drar de fleste til sjøen. Det er en ganske avslappet tid, bortsett fra når du kjører på kystveier.

Teknologisk transformasjon: Gjør sykling raskere, enklere og tryggere

Det har vært en vekst innen sykkelkjøring, og den underliggende årsaken til dette er en rekke ulike teknologiske innovasjoner, inkludert prediktiv analyse, produkt- og applikasjonsdesign, trådløs tilkobling, GPS og elektrifisering av sykler. Disse innovasjonene – som for det meste utvikles separat av en rekke ulike selskaper, gjør sykling tryggere, raskere, mer praktisk og enklere å spore og måle.

Dette gjør det igjen til et mer attraktivt alternativ for nye sykkelentusiaster, som igjen bidrar til å fremme dens økende popularitet. Mange bedrifter i svært forskjellige bransjer har dratt nytte av teknologiutviklingen, og har tatt i bruk dette i sine daglige aktiviteter. Slik som å kjøpe sykkelutstyr på nett som er klart til å bli hentet innen 1 time i din valgte butikk, til å kjøpe flybilletter på nett hos for eksempel Norwegian. Teknologien har også gjort det mulig for brukere å lære nye ting, inkludert kort- og brettspill som poker og sjakk. På den ene siden er poker et klassisk kortspill med fordeler for ens konsentrasjon og fokus, og en av de viktigste aspektene ved det er poker rangering, fra et enkelt par til den berømte royal flush. Med sjakk derimot skal en sette motstanderens konge i sjakkmatt, og derfor er det viktig å lære sluttspillet for nye spillere. En morsom ting når det gjelder sjakk er at hvis det skulle bli remis (uavgjort), så gjør man et håndtrykk med motstanderen.

Hvor i Italia bør man dra?

Når det kommer til sykling og Italia så har man uendelig med valgmuligheter. Det en stor favoritt blant sykkelentusiaster er Toscana, og hvem har vel ikke drømt om å sykle i Toscana? Å sykle i Italia kan oppfylle mange behov, om ikke alle behovene du har for en sykkelferie. I Toscana kan du blant annet dra til Lucca. Denne byen ble introdusert til sykkelverden av den tidligere danske sykkelproffen Bjarne Riis. Samtidig har Lucca vært en treningsbane for navn som Thomas Dekker og Tyler Hamilton for å nevne noen. Lucca kan by på lange stigninger til bølgende åser, og her finner man noe for enhver smak. Bortsett fra å være den perfekte treningsbanen for proffsyklister, passer denne byen utmerket til alle sykelister på ulike nivåer, og det er ikke usannsynlig at du møter andre sykkelturister her.

Turer i Nord-Toscana er sådd sammen av stigninger, mens i midt- og Sør-Toscana er det landsbyer på enhver bakketopp. Her kan du blant annet finne Chianti, som er en kjent by for vinelskere og matelskere. Hva med å legge et sykkelstopp innom her? Da bør du også sjekke ut Radda, Gaiole, Castellina, Greve, Castelnuovo di Berardenga, San Gimignano, Monteriggioni og Volterra. Et lite tips, dersom du elsker mat bør du ta deg en tur til den verdensberømte slakteren i Panzano i Chianti.

Som Toscanas nabo får ikke Umbria den oppmerksomheten og respekten den fortjener, men denne regionen tilbyr en autentisk reiseopplevelse. Regionen sin skjønnhet skinner gjennom sine rynker, arr og allvitende øyne. De mest åpenbare severdighetene å besøke er Perugia, Spello, Assisi og La Via Flaminia. Umbria kan best verdsettes gjennom sine bølgende åser, herlige stigninger og tilsynelatende endeløse småbyer. Vi anbefaler at du tar en tur innom til Vallo di Nera, Orvieto, Città della Pieve, Gubbio, Montefalco og Stroncone.

Piemonte er den perfekte regionen for de som er ute etter en opplevelse uten like. Sør-Piemonte er hjemsted for mat, mens byen Alba er ansett som «gourmethovedstad», og har Italias høyeste konsentrasjon av Michelin-stjernerestauranter. I likhet med Toscana byr Pimonte på kuperte landskap med byer og slott på toppen. Unn din smak for fine viner mens du passerer gjennom Barolo og Barbaresco, to av Piemontes mest kjente vinregioner. Hvis du skulle være i Piemonte regionoen i sepember til januar så anbefaler vi at du tar en tur til Langhe-området da det er sesong for hvit trøffel.