Michael Krohn til Trondheim med historier om de gamle Raga-låtene

Kultur: Raga Rockers har en unik posisjon i norsk rock. Fredag spiller bandets hovedperson Michael Krohn i Trondheim.

Både som frontfigur i rockebandet Kjøtt og senere som vokalist og låtskriver i Raga Rockers har Michael Krohn fått en sterk posisjon i norsk rockehistorie.

Bandet hadde et unikt musikalsk uttrykk som gjorde dem til helter i hovedstaden og på rockeklubber rundt omkring i landet. Samfunnsrefsende tekster, hissige gitarer, og karakteristisk tungt komp er noe av kjennetegnene på musikken.

Som en av «de fire store» i norsk rock har bandet preget norsk musikkhistorie i flere tiår. De trekker fortsatt fulle hus.

Nylig kom historiene fra et langt liv i rockens tjeneste i bokform. I «The Raga Saga» forteller Krohn og de andre bandmedlemmene om opp- og nedturer, og historien bak de mest kjente sangene.

Vi fikk et epost-intervju med hovedpersonen:

Michel Krohn, du har vært mange ganger i Trondheim og har en stor fanskare her, hva vil du formidle til publikum på fredag?

– Siden det denne gangen bare blir en pianist og meg, kommer det til å bli en ganske lavmælt affære som gjør at tekstene kommer tydeligere frem.

Hva er ditt største minne fra tidligere konserter i Trondheim – det har jo vært noen opp gjennom Raga-karrieren?

–Vel, minnene glir litt over i hverandre, men det er vel konsertene på Samfundet som står igjen klarest. Og de var det en del av!

Du har nettopp gitt ut boken «The Raga Saga» sammen med journalist Svein Mostad. Hvorfor en egen bok om historien bak låtene?

–Boka handler om tiden fra begynnelsen og fram til nå, med fakta og anekdoter ved siden av bakgrunnen til noen av låtene. Medforfatter Svein Mostad og jeg har prøvd å lage en underholdende bok som tar for seg forskjellige aspekter av bandets historie.

Hvilken låt og historie i boka liker du best selv?

–Jeg har ingen spesielle favoritter, men den første tiden da vi var unge menn har kanskje en egen sjarm..

Fredag skal du skal spille i et litt spesielt lokale hvor det ikke har vært arrangert så mange konserter før – hva synes du om bookingen på Festningen i Trondheim?

–Jeg aner ikke hvordan det er der, men håper det er intimt, da det er det som vil kle dette best.

Konserten arrangeres førstkommende fredag i det gamle kanonlageret på Festningen.

Lagre

Lagre

Lagre