D.D.E. gir ut Frode Vikens siste låter

Kultur: Sju år etter forrige studioutgivelse kommer D.D.E. med låten «La Det Gro». Musikken er skrevet av gitarist Frode Viken, som døde for et drøyt år siden.

Når det nå har gått så lang tid siden forrige plateslipp, er det med bakgrunn i flere årsaker, hvor Vikens sykdom naturlig nok har vært den største utfordringen, opplyser Sony Music Norway i en pressemelding onsdag.

Ny musikk

– Produksjon av ny musikk ble planlagt så snart låtskriveren var tilbake etter kreftbehandling, og man hadde mål om å kunne gi ut en ny fullengder i løpet av 2016. Det skulle vise seg å bli vanskelig. Kreftbehandlingen ga følgeskader og andre utfordringer som gjorde at Frodes arbeidskapasitet var sterkt nedsatt. Bandet sto med kun to nye låter i september 2016, heter det.

Det tok enda åtte måneder før bandet fikk samlet seg i studio for en demoversjon i mai 2017. Planen var å gå i studio høsten 2017, men dette ble utsatt på grunn av sykdom. Først hos produsenten, så Frode Viken. Viken døde 31. mars 2018.

Skulle vært i studio

– 10. april skulle D.D.E. vært i studio. Det ble i stedet dagen Frode ble bisatt. Ett år er gått, og Frodes to siste låter er nå klar for utgivelse, melder plateselskapet.

«La det gro», med tekst av Terje Olsen, er den første av de to låtene.