Taxisjåfør kjørte i fylla: Damer fikk gratis tur, la inn stopp for å se på stjernene

krim: Mannen som er utenlandsk statsborger med permanent oppholdstillatelse i Norge, erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen, men ble ikke trodd av retten.

Tingretten fant det imidlertid bevist at tiltalte hadde kjørt drosjebilen fra Ranheim via Lade og Heimdal og fram til han parkerte bilen på en parkeringsplass på Saupstad.

I dommen går det frem at mannen hadde vært på besøk hos en venn der det hadde blitt drukket alkohol. Ut på natten hadde to kvinner fått tilbud om gratis skyss, noe begge takket ja til selv om de var klar over at tiltalte hadde drukket alkohol.

Etterforsket for beføling

Utendørs var det en fin nattehimmel, og de to passasjerene ønsket derfor å bli kjørt til Lade
for å ta noen bilder før tiltalte kjørte dem hjem. Etter et stopp på Lade kjørte tiltalte
kvinnene hjemover.

Den ene kvinnen skal ifølge domme ha blitt redd under bilens ferd gjennom byen og hun
bad tiltalte flere ganger om å roe ned farten. Den ene kvinnen ble først hjemkjørt. I stedet for å
kjøre hjem til Saupstad, kjørt tiltalte inn på en større parkeringsplass ved Kongsvegen.

Bilen ble lagt merke til av en politipatrulje, da de fant det påfallende at bilen stod parkert med lysene på. De to politipersonene gikk derfor bort til den parkerte bilen. Tiltalte ble deretter tatt inn til sentralarresten, for blodprøvetaking.  Analyseresultatet av blodprøvene viser at tiltalte på prøvetakingstidspunktet hadde en alkoholkonsentrasjonen i blodet på 1.15 promille.

I tillegg til å starte etterforsking av tiltaltes promillekjøring, satte politiet også iverk etterforsking for å få avklart om tiltaltes mulige beføling av den ene kvinnelige passasjerne  utgjorde en straffbar seksuell handling.

Dette punktet ble imidlertid henlagt.