Snikfilmet par som hadde oralsex i skogen og delte på Snapchat

I retten: Ble dømt til fengsel og måtte betale 30.000 kroner i oppreisning.

19-åringen filmet med mobiltelefonen at en mindreåring jente (under 18) utførte oralsex på en annen gutt. Videoen ble delt på snap med gutten som mottok oralsexen. En måned senere dukket det også opp tre bilder fra videoen på toalettet på skolen der de gikk. Bildet var påført adressen til jentas instagramkonto, mens guttens identitet var skult av flere emojs. Fotografiene var hentet fra filmen produsert av domfelte, men retten fant det ikke bevist at det var 19-åringen som hadde hengt opp bildene.

Svært beruset

Foranledningen var en fest der begge drakk. Etter en tid begynte de å kysse og bestemte seg deretter for å gå et lite stykke inn i skogen, hvoretter jenta utførte oralsex på 19-åringen. Tiltalte hadde fulgt etter paret uten at noen av dem var klar over det og filmet hendelsen. Ingen av de to oppdaget at de ble filmet, og senere på kvelden dro alle tre hjem. Senere på kvelden sendte tiltalte fimsnutten til 19-åringen som mottok oralsex. Videoen ble sendt via SnapChats chat, hvilket innebærer at filmen kan lagres av mottaker.

Rett over helga møttes tiltalte og 19-åringen på vei til skolen. Tiltalte gjorde da 19-åringen oppmerksom på den aktuelle filmen, samtidig som han uttalte at filmen var «for god» til ikke å bli vist til flere personer. Han uttalte videre at han hadde delt filmen med en person. 19-åringen ba ham ved flere anledninger om å slette filmen, et ønske domfelte ikke etterkom.

Tilstod

Under hovedforhandlingen tilstod tiltalte å ha fulgt etter paret inn i skogen, og han tilstod også å ha filmet hendelsen i skogen og ha delt filmen. På denne bakgrunn var retten ikke i tvil om at tiltalte har overtrådt straffeloven § 311 og produsert en fremstilling som seksualiserer barn.

Retten fastslo også at domfelte var innforstått med jentas alder.

Dommen, som også inkluderte en voldsepisode, ble på fem måneders fengsel, hvorav tre måneder ble gjort betinget. han ble også dømt til å betale 30.000 kroner i oppreisning.