– Håper dette blir en årlig tradisjon på Bakklandet

restaurant&uteliv: Her luktes, smattes og stønnes det av ren vellyst: Det er vinfestival på Bakklandet!

Trondheim24s redaksjonelle dekning av trøndersk mat og drikke støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

-Velkommen og stig på, smiler Thomas Wiggen, iniativtaker og en av ildsjelene bak årets festival-nykommer: Bakklandet Vinfestival. På knappe to uker har denne gjengen klart kunststykket å stable arrangementet på beina, anført prosjektleder Julie Dalheim i samarbeid med Anders Kristiansen, eieren av Bakklandets egen vinbar Nb6.

«Krana-parken» på nedre Bakklandet var for anledningen avsperret –  et idyllisk bakgårdsaktig område tett på Nidelva og med panoramautsikt til bryggerekka. Da t24 ankommer vrimler det allerede av folk som lukter, smatter og stønner av ren vellyst i møte med håndplukkede viner fra et lite knippe importører – flere av dem lokale og med eget lager i Trondheim, noe som gjør at mange av vinene som ble presentert er relativt lett tilgjengelig, selv om de sorterer under bestillingsutvalget til Vinmonopolet.

Det skulle vise seg at mange av vinene hadde opprinnelse fra en vinregion med en vinhistorie som strekker seg 5000 år tilbake i tid, men som vi ikke hører så mye om: Moldova, Ukraina og Romania. Disse ble presentert av kunnskapsrike og engasjerte folk fra vinimportøren Regala, der også en av iniativtakerne, Thomas Wiggen er involvert:

Vin fra Ukraina

– Ukraina produserer flotte viner som ikke er så kjent for oss i Norge, og jeg har hatt mye kontakt med produsentene gjennom bransjeorganisasjonene. Det er jo trist å tenke på at mens vi står her og nyter den fantastiske vinen deres på Bakklandet, så må de nå bruke tid på å rydde vinmarkene sine for utdetonert sprengstoff, forteller en av representantene fra Regala.

På festivalen var det også mulig å få seg en matbit. Da vi var der var Alma Maters Mark Hall i full gang med å kutte løvtynne skiver av parmaskinke. Her var det ikke snakk om ferdigoppskjært på forhånd, gud forby:

– Den er aller best helt fersk, fastslår Hall, mens han prøver å ta unna køen med vininteresserte som var sugne på noe salt og godt, slik at man har mage til gå løs på en ny runde med vinsmaking.

En nydelig, kremet fiskesuppe fra Nb6 var også tilgjengelig for avnytelse.

– Nydelig

– Dette er jo helt nydelig arrangement. Vinfestival på Bakklandet vil vi ha mer av, det er sikkert. Håper dette blir en fast tradisjon på Bakklandet.  Og så er det jo helt ok at det er lov å svelge vinen da.  Jeg har ikke sett en eneste spyttebakke noe sted, ler en dame som står foran oss i køen.

Godstemningen ble ytterligere forsterket av Bakklands-jenta og tidligere voicedeltager Isabelle Eberdean som leverte silkemyk soul og jazz sammen med Eskild Okkenhaug på kontrabass og Odin Kristian Fiskvik på gitar. Øyvind Brandtzæg dukket også opp med spreke og teatralske smakebiter fra Rabarbrateateret.

PS. T24s utsendte skal ikke skryte på seg vinkompetanse, men av de mange vinene som etterlot et varig inntrykk så stakk denne mektige moldowske rødvinen, seg fram: Gitana Saperavi 2018. Produsenten beskriver den som «en rødvin med kompleks smak av modne plommer, bær, lakris, sort pepper, tobakk, anis, muskat og einebær» . Knallgod! Løp&kjøp!

Bestilingsnummer på Vinmonopolet: 12369201 BU. Pris: 299,-