La oss si det som det er: Dette ølet er i verdensklasse og det brygges på Nyhavna

restaurant&uteliv: Ukens anbefaling: Monkey Brew, Inner Peace – New England Pale Ale

Foto: Lasse Berre/Tommy Holen Helland

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Denne uka har det vært vårslepp på Vinmonopolet og over 400 øl er tilgjengelige. 9 nye er lansert i basisutvalget, mens resten er tilgjengelig på bestillings- og tilleggsutvalget. Det er ikke er så mange norske øl inne, men på tilleggsutvalget finner dere denne herligheten av en øl fra Monkey Brew.

Fakta om skribenten og spalten 'Ølhunden anbefaler'.

? Tommy Holen Helland er en av Trondheims mest profilerte ølentusiaster og har i mange år vært en aktiv ølskribent på Tommys ølblogg

? Han er også en mye brukt foredragsholder innen temaet øl og har arrangert utallige prøvesmakinger.

? Helland  har også bakgrunn som redaktør i Ølportalen og var i sin tid en av grunnleggerne av nettstedet.

? Til daglig er han kjøpmann, og har siden 2015 drevet ølutsalget Gulating Byhaven i Trondheim.

? Helland har også vært medlem av dommerkomiteen i Norbrygg, han har vært leder av Bryggerifestivalen i Trondheim og finaledommer i Norbryggs juleølkonkurranse.

? Denne spalten lages uavhengig av Gulating og er underlagt redaksjonelt redaktøransvar. Helland anmelder øl både fra uavhengige utsalgssteder, Vinmonopolet og fra dagligvarehandelens sortiment. Hovedvekten av utvalget vil være fra trønderske bryggerier.

Stasjonert i Trondheim

Monkey Brew er stasjonert i Trondheim, nærmere bestemt Nyhavna, der de fra kokekjelen henter inspirasjon fra utsikten til byens storebror – E.C. Dahls.

Monkey Brew ble i sin tid startet opp av tre gode studiekamerater. To er fra byen, mens tredjemann er oppvokst på Færøyene. Han er, etter eget utsagn, en trønderbastard som har tatt til seg det trønderske lynnet.
De startet, som de fleste andre nye håndverksbryggerier, som hjemmebryggere. De deltok i flere hjemmebryggekonkurranser i tiden som kom og det toppet seg i 2013 med den gjeveste prisen av alle – Norgesmester i hjemmebrygging.

Lager øl i verdensklasse!

Først drev de en liten bryggeripub og kafeteria på Bakklandet og senere et lite bryggeri i kjelleren på Habitat i Trondheim sentrum. Nå har de endelig startet opp sitt eget bryggeri på Nyhavna. Her lager de nå øl for både dagligvare og Vinmonopolet i norgesklasse – eller skal vi først som sist si det slik det er – i verdensklasse!

Inner Peace er en tørrhumlet, kremete og fruktig pale ale i stilen New England Pale Ale. Dette er en stil som er ganske ny på markedet og kjennetegnes av mye fruktighet i smak og aroma og at den er lettdrikkelig og leskende. Perfekt til denne tiden av året! Du finner forhåpentligvis Inner Peace i hyllene på trønderske vinmonopol. Finner du den ikke, er det bare å be ditt nærpol bestille inn et parti med en gang!

Hva: Monkey Brew, Inner Peace
Forpakning: Boks 0,44l.
Alkoholprosent: 5,5%
Pris: 69,90 (+pant)
Hvor: Vinmonopolet