Skummende folkefest i Trondheim berges av koronastøtte

Nyheter: Smitteverntiltakene etter utbruddet av covid-19 fikk store konsekvenser for Bryggerifestivalen i Trondheim. Festivalen ble avlyst og gikk med 1,4 millioner kroner i underskudd. Nå er det klart at Bryggerifestivalen får 846 141 kr i kompensasjonsmidler fra regjeringen.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

– Vi er utrolig letta og glad for å få kompensert deler av underskuddet for Bryggerifestivalen i 2020 gjennom kompensasjonsordningen som forvaltes av Innovasjon Norge. Vi har mottatt kr 846.141,- som utgjør 60 % av underskuddet for Bryggerifestivalen 2020, sier festivalsjef Åslaug Hennissen i Bryggerifestivalen i Trondheim, i en pressemelding.

Innovasjon Norge

– Innovasjon Norge har fått i oppdrag å forvalte kompensasjonsordningen, og vi er svært glade for at vi kan bidra til at Bryggerifestivalen får dekket en stor del av underskuddet. Mat- og bryggerifestivalen i Trondheim er en av årets viktigste begivenheter i Trøndelag og en betydelig inntektskilde for produsentene som deltar, og for næringslivet i byen. Vi er derfor glade for at Oi Trøndersk mat og drikke nå får muligheten til å jobbe videre med festival til sommeren, sier Vigdis Harsvik, regiondirektør i Innovasjon Norge Trøndelag.

– Bryggerifestivalen er en folkefest og en viktig arena for bryggerier, og vi var lei oss for at vi det ikke ble festival i fjor, sier Hennissen, som tar sjansen på at de kan arrangere Bryggerifestival 29.-31. juli i år.

Regiondirektør Vigdis Harsvik (t.v) i Innovasjon Norge Trøndelag og festivalsjef Åslaug Hennissen i Bryggerifestivalen i Trondheim.

Gleder seg til å møte publikum

– Vi gleder oss til å treffe vårt publikum på Bryggerifestivalen 2021! Vi tror folk lengter etter en festivalhelg i Trondheim, og vi tar smittevern og trygge omgivelser på alvor. Restaurantene og bryggerne gleder seg til å møte sine kunder igjen. Vi har en god dialog med kommuneoverlegen i Trondheim, og har oppsatte møter fremover. Jeg tror det blir en drømmehelg i Trondheim med både Bryggerifestivalen og Trøndersk Matfestival, samtidig med Olavsfest, sier festivalsjefen.

Foto: Fra Bryggerifestivalen Torleif Kvinnesland