Troll restaurant på Fosenkaia er en av de mest vellykkede nyetableringene på Trondheims matscene de siste årene: Både økonomisk og matfaglig. Her inngås det ikke kompromisser på kvalitet og rettene er helnorske og ofte tilbredt på en fandenivoldsk og overraskende måte. Ikke er det uspiselig kostbart heller: Filosofien er at en matopplevelse av skyhøy kvalitet ikke skal koste skjorta,noe som har gjort at restauranten svært populær blant turister og lokalbefolkning.

I skrivende stund er morselskapet Kjempetroll AS klar med en ny restaurant –Gubalari – i samarbeid med Trondheims store kunstnersønn Kjell Erik Killi-Olsen.

Joachim Rangø Andersen, nyansatt daglig leder, er mannen som har fått i oppgave å ta Troll-laget opp til neste nivå på den gastronomiske kvalitetsstigen. Nå er han på jakt etter folk, ca 10 personer. Kokker og servitører som ønsker å jobbe henholdsvis på Troll og nykommeren Gubalari.

– Kulturen i veggene er unik

Andersen ble headhuntet fra øverste hylle i restaurantbransjen og har jobbet 10 år på To rom og kjøkken. Han mener kulturen som sitter i veggene på Troll, har skapt et arbeidsmiljø som er helt unikt i Trondheims restaurantbransje:

Send søknad til [email protected]

– Om du er ung og sulten eller godt voksen og mett er ikke så viktig. Vi er på jakt etter stødige folk vi kan stole på og som mener de har noe å bidra med. Hos oss kommer du til en veldig inkluderende gjeng, som har en utpreget vinnerånd. Her jobber det folk som ønsker å være på topp i sin klasse. Folkene våre er innovative og ønsker å pushe grensene for hva som er mulig å få til. Og det er det rom for å gjøre. Kokker og servitører er kreative folk, mange er egentlig kunstnere.Vi ønsker at folk skal få utfolde seg i faget sitt og prøve seg på ting de ikke er kjent med fra før. Konseptet vårt er relativt åpent, så det tillater oss å gjøre litt som vil, når vi vil det, sier han.

– Du må gjerne ha noen svin på skogen

Som ansatt vil du ikke møte den beryktede strenge hierarkiske strukturen som er utbredt på mange restauranter og kjøkken:

– Alle er likeverdige når alt kommer til alt. Det spiller egentlig ingen rolle om du er restaurantsjef, kokk, servitør eller lærling. Her er vi på samme lag. Men hos oss kan du ikke bare være opptatt av deg og ditt. Det er totalopplevelsen vi skaper og ditt bidrag til den, som er det viktige. Som kunden betaler for.

– Så er du våken, påkoblet, lærevillig og sosial så har du det du trenger for å gjøre en god jobb hos oss, sier Rangø Andersen.

For å bli en del av Kjemepetroll AS trenger du ikke å skilte med en skinnende og perfekt CV. Den kan godt være litt rufsete:

– Vi jobber med mange forskjellige folk, og du kan gjerne ha noe svin på skogen. Det har vi alle, det er bare det at hos noen skinner det mer gjennom enn hos andre. Hos oss er det flere eksempler på at folk med trøblete bakgrunn har landet støtt på beina og blitt solide fagfolk. Og for miljøet tilfører det en annen dimensjon. Min erfaring er at det gjør miljøet mer inkluderende og at vi tar vare på hverandre på en annen måte, sier han.

– Får gjøre som vi vil, så lenge maten smaker godt

Victor Enrique Collao har hatt læretida si ved Troll og jobber nå som kokk:

– Arbeidsmiljøet er helt fantastisk, det må jeg si. Jeg har jobbet som ufaglært kokk før jeg kom hit og begynte på Troll som lærling. Dette er helt klar den beste arbeidsplassen jeg har vært på. Miljøet er veldig åpent og jeg ble godt tatt imot. Vi får komme med forslag og innspill, og stort sett gjøre som vi vil, så lenge maten funker og er bra. Jeg våkner opp om morran og gleder meg til å gå på jobb. Det samme kan jeg ikke si om en del tidligere arbeidsplasser jeg har hatt.

– Skal du jobbe her må du fungere greit under press, og du må være åpen for at det alltid er rom for å forbedre seg. Så må du må tåle en god spøk. Vi tar oss ikke selv så veldig høytidelig. Troll kjører sitt eget løp og bryr seg ikke så mye om hva andre gjør, og det liker jeg veldig godt avslutter Collao.

Send søknad til [email protected]