– Vi tok flere omfattende, men nødvendige grep i 2018 og 2019 for å stoppe den nedadgående trenden. Leieinntektene har så langt i år økt med to millioner kroner mot samme periode i 2019. Innen slutten av 2020 vil vi ligge på omlag tre millioner i økte leieinntekter. Prognosene våre fram mot 2025 framover viser ytterligere trygg, organisk vekst.

Det sier Anna Bergman, daglig leder i Folkets Hus. Det tradisjonsrike 17 000 kvadratmeter store bygget eies av AØF (Arbeidernes økonomiske fellesorganisasjon.) 

Sponset sak:

Her blir det billige hybler og leiligheter for studenter og lærlinger

Åpner ny kafe

Hun forteller at de har jobbet hardt for å rendyrke identiteten til Folkets Hus de siste årene, samt finne leietagere som passer inn i huset. 

– Vi har en økning i antall fagforeninger her. I tillegg har vi nå langt, langt bedre utnyttelse av arealene i Folkets Hus, forklarer Bergman utenfor den gamle hotellinngangen ved Cicignons plass. 

Nå er det meget spennende ting på gang innenfor dørene til tidligere Nova Hotell- og konferansesenter.

– Vi har nettopp fått godkjent en bruksendring av de drøyt 400 kvadratmeter store arealene på gateplan. Planen er å åpne kafe/utested her til sommeren 2021. Vi har allerede vært i samtaler med flere potensielle leietagere.

– Hvordan har interessen vært?

– Den har vært veldig god. Ikke så rart med tanke på lokalisering midt i midtbyen.

– Noen kjente navn fra bransjen?

– Det er både etablerte aktører og nykommere, smiler Bergman mens hun guider inn gjennom inngangen.

LES MER: Starter ny kulturscene i Folkets hus

Tar store grep

Første trinn i prosessen blir å bygge om og totalrenovere lokalene. Det trengs.

– Hele inngangspartiet skal skiftes ut. I tillegg må vi etablere nye adkomst og rømningsveier. Vi kommer også til å ta betydelige grep hva angår scenearealene innerst i lokalene, sier Bergman som ikke vil komme inn på kostnadene.

– Store investeringer for dere?

– Ja, men dette er en langsiktig og strategisk satsing, legger hun til.

Når ombyggingen er ferdigstilt ved inngangen til 2021, skal leietager være på plass.

– Hva slags konsept ønsker dere inn her?

– I utgangspunktet vil vi ha en aktør som driver moderne kafedrift. Et inkluderende møtested for gode mat- og drikkeopplevelser, sier Bergman som trekker fram Sellanraa i Kunsthallen som en mulig mal.

– Det avhenger av hvilket konsept leietageren velger. Det er ingenting som er avgjort ennå. Vi er fremdeles tidlig i prosessen. Men jeg tror jeg kan love et meget spennende tilskudd til utelivet i Trondheim neste sommer, avslutter hun.