– I tillegg får man denne herlige utsikten på kjøpet, smiler Anna Bergman, daglig leder i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF), som er huseier.

Seks etasjer nedenfor bader Cicignons plass i sommersola. Like ved er grunnarbeidene til Kjøpmannsgata Ung Kunst (K.U.K) godt i gang – Trondheims nye arena for kunst åpner dørene høsten 2021. På Egon rett rundt hjørnet trives gjestene over god mat og drikke.

– Jeg tror ikke overdriver når jeg sier at mer sentralt kan du knapt bo. Samtidig er man så høyt over gateplan at det er lett å finne roen, legger Bergman til.

Image with visual paralax effect

Hver etasje deler hvert sitt store nyoppussede kjøkken med alle hvitevarer, samt tilknyttet vaskerom.

Lang erfaring

Enhetene som ligger i femte og sjette etasje i Folkets hus, varierer i størrelse fra drøyt 10 til 30 kvadratmeter. Samtlige er utstyrt med eget bad. Husleien er meget overkommelig for slanke budsjetter.

Ta kontakt her for å sikre deg en leilighet

– Vi har lagt oss oss mellom 5900 og 8000 kroner i måneden, og da er strøm, TV og internett inkludert i prisen, forklarer hun.

Rommene er uinnredet, men kommer med eget kjøleskap. Hver etasje deler hvert sitt store nyoppussede kjøkken med alle hvitevarer, samt tilknyttet vaskerom.

– I de største leilighetene går det fint an for par å bo, sier Bergman.

– Det er første gang dere etablerer boligtilbud i Folkets Hus?

– Ja, men vi har lang fartstid når det gjelder utleie. Det er nesten 50 bedrifter og organisasjoner som leier lokaler på den andre siden av huset. Vaktmester og driftstjenester er også meget godt innarbeidet. De som vurderer å leie et sted å bo hos oss, skal vite at vi er en erfaren og forutsigbar huseier, understreker hun.

Samfunnsansvar

Tilbudet retter seg i hovedsak mot studenter, men minst like viktig – lærlinger som er underveis mot fagbrev eller lignende.

– Utdanning er mer enn bare NTNU i Trondheim. For å leie studentbolig av Studentsamskipnaden må man være medlem , og da faller lærlinger vanligvis utenfor. Vi i AØF ønsker å gi et godt tilbud til disse også.

– En voksende gruppe?

– Definitivt. Faglært arbeidskraft blir bare mer og mer etterspurt. Vi har et samfunnsansvar her, vektlegger hun.

Image with visual paralax effect

Den rent praktiske delen av utleievirksomheten har Bergman og AØF hentet inn Utleiemegleren til å gjennomføre.

– De kommer til å ta seg av leiekontrakter, visninger og lignende. De er en aktør som kjenner markedet godt og har sterk erfaring, sier Bergman.

Ta kontakt her for å sikre deg en leilighet