Hovedbilde: Daglig leder ved Nidelven Bar & Scene, Veronica Gaare, sammen med Ellen Sofie Arestøl og Christoffer Ulvnes.

– Filosofien vår er egentlig ganske enkel – vi skal være et sted der voksent folk kan ta seg en øl og få med seg gode konserter med både lokale og internasjonale band og artister. Vi har størst fokus på rock og pop, men vi bryr oss egentlig ikke så mye om sjanger her på huset. Det går ikke an å sette god livemusikk i bås, fastslår daglig leder ved Nidelven Bar & Scene, Veronica Gaare engasjert

14. februar: Keiino kommer. Med låta «Spirit in the Sky» fikk bandet flest stemmer fra de 200 millioner TV-seere i Eurovision Song Contest i 2019. Det blir pop, joik og samisk rap dagen før den norske finalen i Melodi Grand Prix 2020 i Trondheim Spektrum.

Her kan du sikre deg billetter

Det indre som teller

Utenfor brygga i Kjøpmannsgata 19 smiler sjefen bredt, selv om det er skikkelig «pessvær» for å si det på godt trøndersk. Ellen Sofie Arestøl og Christoffer Ulvnes tviholder på paraplyen mellom vindkastene. De to bartenderne vil helst komme seg innomhus. Bortsett fra et lite skilt over inngangspartiet er det lite som avslører at det er her Nidelven Bar & Scene holder hus.

– Vi har tenkt på å få opp noe mer iøynefallende på veggen, men siden jeg tok over driften har vi hatt fokus på det som skjer innenfor dørene. Det er mye jobb, sier Gaare.

28. februar: Melodiøst og elegant, vakkert og stemningsfullt. Slik beskrives ofte Trondheimsbandet The Grand Minor, som består av flere erfarne musikere fra det trønderske musikkmiljøet.

Her kan du sikre deg billetter

Med plass til omlag 200 gjester plasserer Nidelven Bar & Scene seg i midtsjiktet av scener i Trondheim. Et segment det ikke finnes voldsomt mange av i byen.

– Det finnes definitivt etterspørsel etter et sted som dette. Vi har en musikkprofil og publikumskapasitet som er helt unik etter min mening, sier hun. Lydkvalitet, gode teknikere og sterke konsertopplevelser betyr alt for oss, understreker hun.

Image with visual paralax effect

28. mars: I 2020 er det 30 år siden Dream Police slapp sitt første album «Dream Police.» Det blir garantert godbiter både debutskiva og oppfølgeren «Messing With the Blues» denne kvelden.

Her kan du sikre deg billetter

En skjult perle

Det har vært sceneaktivitet i Kjøpmannsgata 19 helt siden starten av 1990 da AVH-senteret (et musikk- og kulturtilbud med bakgrunn i miljøene på Dragvoll) flyttet inn. Deretter gikk det i sporadiske rykk og napp gjennom årene, men lokalene stod hovedsaklig tomme etter tusenårsskiftet.

I 2016 kom Nidelven Bar & Scene på banen:

– Jeg begynte som bartender her i mai 2019. Bare en drøy måned senere fikk jeg beskjed om at de måtte melde oppbud, forklarer Gaare.

Det kunne fort blitt kroken på døra. Men den gang ei. Gaare hadde bakgrunn som barsjef , og så at stedet hadde stort potensial. Og det ville vært trist om Nidelven forsvant:

– Jeg fikk med meg investor Jan Rune Slind, og så kjøpte vi opp Nidelven Bar & Scene. Etter to måneder med knallhardt arbeid åpnet vi dørene igjen, forklarer Gaare som er klar over at å drive scene og utested i Trondheim kan være en risikosport.

– Full økonomisk kontroll var stikkord fra første dag. Ambisjonsnivået vårt er høyt, men vi skal ikke drive over evne.

12. april: Landskamp! Jävlar på Kärlek vs. Truls og Livebandet. Det beste av norsk og svensk pop og rock på samme scene.

Her kan du sikre deg billetter

Hele uka

En normal uke ser vanligvis slik ut på Nidelven Bar & Scene: Jam med Skjalg Raaen annenhver uke og konserter hver fredag og lørdag. Karaoke er det også annenhver uke.
 Det er fullt mulig å leie lokalet for spesielle anledninger, ha eventer og andre arrangement her også.

– I sum skal vi være et sted med lave skuldre og høy trivsel. Og god livemusikk gjennom hele uka, selvfølgelig, avslutter hun.

15. mai: Ledfoot (Tim Scott McConnell) er en fantastisk liveartist med en lang merittliste. Flere av låtene hans er spilt inn av kjente artister som blant annet Bruce Springsteen. Dersom du gikk glipp av ham forrige gang han gjestet Trondheim, får du en ny sjanse nå.

Her kan du sikre deg billetter