Scandic lyktes åpenbart med å lokke Vesterdal fra jobben hos konkurrenten Clarion på Brattøra. Der hadde han svingt kokkekniven i kun et par måneder.

Fra 1. januar får han det overordnede ansvaret for mat og drikke på blant annet Scandic Nidelven, som tidligere var hans arbeidsplass, i tillegg til 11 øvrige hoteller, heter det i en pressemelding.

Gleder seg

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med og videreutvikle mat- og drikketilbudet for alle Scandichotellene i Midt-Norge. Nå får jeg ansvaret for blant annet Scandic Seilet i Molde, et tøft rockehotell i Namsos, et av landets beste konferansehotell på Hell og ikke minst Scandic Nidelven i Trondheim, som mitt hjerte slår litt ekstra for og hvor jeg har stått utallige timer over grytene, sier Vesterdal i pressemedlingen.

Vesterdal har erfaring som kjøkkensjef og soussjef ved restauranter i Trondheim, Oslo, Bergen og New York i tillegg til erfaring fra hotelldrift i Beijing. De siste tre årene har han drevet NordØst på Solsiden:

– Det at Scandic satser så offensivt på mat, drikke og service gjør at jeg går til jobben med stor ydmykhet. Det de har gjort etter oppkjøpet av Rica står det enorm respekt av. Min gamle arbeidsplass, Scandic Nidelven, er et godt eksempel på det og at de har klart å beholde posisjonen som Norges suverent beste frokosthotell i så mange år, er ekstremt imponerende.

– Trondheim er den beste matbyen

Et av de kommende prosjektene Vesterdal vil få bryne seg på de neste årene er det nye Scandichotellet som planlegges i Nyhavna.

– Å få muligheten til å være med på et sånt prosjekt fra begynnelsen av er selvfølgelig ekstra spennende, og jeg gleder meg til å starte de kreative prosessene for å forme det kommende mat- og drikketilbudet.
Line Vikrem-Rosmæl, tidligere reiselivssjef i Trondheim, er distriktsdirektør for Scandic i Midt-Norge, og hun er svært fornøyd med å få Vesterdal med på laget.

Distriktsdirektør Line Vikrem-Rosmæl, Scandic

– Trondheim er kanskje den aller beste matbyen i Norge for tiden. Da forplikter det også litt ekstra for alle i bransjen å leve opp til gjestenes høye forventninger. Med Lars Erik i spissen er jeg sikker på at Scandic-hotellene i Trondheim og hele Midt-Norge vil løfte seg enda et hakk. Ikke bare er han en svært dyktig kokk, han er også en pådriver som er flink til å få frem det beste i folkene rundt seg, sier Vikrem-Rosmæl.

Lars Erik Vesterdal begynner i sin nye stilling 1. januar 2019.