……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nordøst Food & Coctails ble i sin tid startet opp av gourmetpropellen Lars Erik Vesterdal. Nå er det er det up and coming kokkeprofil Håkon Solbakk som har stålkontroll på kjøkkenet. Håkon har vært med fra starten av på Nord Øst. Gikk i læra på Rica Nidelven og har seks år på kokkelandslaget og gull under VM i kokkekunst på CVn.

Så da mener vi at her må det være lov å forvente ambisiøs mat!

Seksretteren og supertrendy sakecoctails til smooth dj-musikk får vente. Vi er enkle sjeler med sans for komplekse smaker og lot oss lokke til Solsiden av snasne Facebook-bilder. Av Nord Østs egen tolkning av den japanske bentoboksen – kort sagt en japansk  matpakke. Tradisjonelt sett inneholder en bento ris, kjøtt eller fisk, samt syltede, kokte eller stekte grønnsaker som siderett. På Nord Øst gjør de sin egen vri og innholdet – som stort sett er hentet fra aksen Frøya- Meråker – varierer fra dag til dag.

Image with visual paralax effect

Sakset fra menyen: «Skinnstekt kyllinglår, svinenakke marinert i risvin og limeblad, Entrecote med pepperglace, fritert crab cake og hummerhale med miso. Serveres med syrlig kålsalat, kimchi, sprø potet og hjemmelagde nudler, avocadokrem, wasabimajones, tamarindsaus og estragon-emulsjon.

Men først noen ord om selve boksen. For den er en estetisk detalj som hever opplevelsen et par hakk: Bento-bokser kan være laget av alt fra trashy engangsmateriale til kunstferdig lakkerte bokser. På Nord Øst får du godsakene i en stilig lakkert boks i sort og rødt. Tøft. Og i dagens variant ligger det noen skikkelig sexy  munnfuller med laksetartar, standard og litt kjedelige dumplings, kylling grillet på spidd (du kan smake at de har kullgrill på kjøkkenet) Og sist men ikke minst – og etter vår mening høydepunktet:  En steambun med konfitert, crispy duck!

Alle sauser, pureer og glacer er så klart laget på huset. Det garanterer sjefskokken. Til og med nudlene er hjemmelkaget. Det liker vi! 

– Så fortell oss Håkon, hva er det dere egentlig holder på med her på Nord Øst?

– Det ligger jo litt i navnet. Her møter råvarer fra nord, østens smaker og matlagingsteknikker. Men vi driver ikke med såkalt asian fusion. Det er et annet bord. Vi bruker norske råvarer, mye fisk og skalldyr som tilberedes med en asiatisk twist. En rett vi liker og lage og som oppsummerer oss på Nord Øst er en japansk sharingrett kalt kushiyatigrill. Da bruker vi kullgrilll og spidd og kombinerer fisk, kjøtt og skalldyr. Som hummer, svinenakke, entrecote, kyllinglår og krabbe fra Hitra. Men vi har også et solid, nordisk innslag på tre- og seksretterne. Hos oss får du både og, sier Solbakk som forteller at han stadig lærer og lar seg inspirere av assisterende kjøkkensjef og soussjef, som begge er fra Thailand.

Image with visual paralax effect

Sakset fra menyen: Posjert hummer, kongekrabbe som ”pepper crab”, currydampede blåskjell, krabbesalet, ferske reker, kveitesashimi, nybakt surdeigsbrød, pommes frites, kimchi, søtpotetchips, sitrusmajones, korianderdressing og røkt smør.

Av trønderske råvarer i toppklasse, trekker han frem sjøkreps, hummer og krabbe:

– Hummer er nok min personlige favoritt. Og sjøkrepsen er i en helt egen klasse. Den har vi jo tilgang på nesten hele året. Sjøkrepsen fra Trøndelag er verdenskjent. Alle de beste skandinaviske restaurantene bruker den. Og det samme gjelder kamskjell.

Men tilbake til den nevnte bentoboksen:

– I den kan det være mye forskjellig godt. Vi kjører ukas boks. Her kan du få kushiyatigrillet kjøtt, sashimi, curry, tom-yum-suppe, stekt ris, entrecote og knasende frisk salat. Det skal være lett, det er jo en lunsj. Den kan spises her eller tas som takeaway. Det du får er tre, knallgod gode retter, avslutter Solbakk.