Det kan være lurt å starte dialogen med vertskapet og booke Munkholmen allerede nå, for dette er en populær mulighet som kun er tilgjengelig i en begrenset tidsperiode:

– I perioden fra mai og ut september tar vi imot små og store grupper for private selskap på øya på kveldstid  – alt fra 20-270 gjester fordelt på fire ulike lokaler. Er det større arrangementer der fingermat, drikke og mingling er fokus har vi en kapasitet opp mot hele 350 gjester, forteller Lindis Valsø, som sammen med sin far Herman Valsø (82) hver sommer sørger for å bringe folk ut til Munkholmen.

Båttur

– Vi anbefaler gjerne å kombinere selskapet med en båttur. En fin måte å legge en godt grunnlag for en vellykket kveld er å starte med en båt- sightseeing på vei ut til øya. Med båtene våre kan du la gjestene dine oppleve Trondheim og bryggerekkene sett fra Nidelva og kanalhavna. Å se verdens vakreste by fra vannet, vet vi gjør inntrykk også på fastboende Trondhjemmere. Det er noe helt spesielt å betrakte sine vante omgivelser fra vannet. Å komme tett på bryggerekkene og se dem fra båt, er noe alle bør oppleve.

Vel fremme på Munkholmen setter du definitivt føttene på historisk grunn:

– Munkholmen var et kjent rettersted på 900-tallet. Vi vet ikke helt eksakt hvor på Munkholmen det lå, men det rullet adskillige hoder her i vikingetiden. De mest kjente er Håkon Jarl og trellen Kark, som Olav Tryggvason lot halshugge i år 995. Hodene til henrettede ble ofte kjørt ned på lange trestaker, en såkalt nidstang, til spott og advarsel for de som kom seilende inn fjorden, forteller hun.

Stemningsfullt: På Munkholmen finnes det fire forskjellige lokaler som er egnet for selskapeligheter.
Kortreiste råvarer: Kokkene på Munkholmen setter sin ære i å tilberede skikkelig mat basert på kortreise råvarer og serverer gjerne filet av hjort eller storfe.
Lokaler med sjel: På Munholmen er det langt unna funkisstil med glass og sterile flater.

Flere kilder, både norske og islandske, mener det var Magnus Berrføtts lendmann Sigurd Ullstreng, som stod for den første bebyggelsen på Munkholmen. Nidarholm kloster ble reist på på begynnelsen av 1100-tallet. Klosteret tilhørte munkene i Cluniacenserordenen og var viet sankt Benedikt og sankt Laurentius.

– Munkholmen er spekket med spennende historier. En guidet runde på øya med kunnskapsrike guider som kan kunsten å formidle er også en mulighet og bruker å sette gjestene i god stemning. Vi er jo så heldige å forvalte en historisk perle her ute. Og alt ligger jo bare en 15 minutters båttur fra Ravnkloa, fortsetter Lindis Valsø.

Hummer og sjøkreps

Etter båttur og guiding, står et profesjonelt team av kokker og servitører klare til å servere kvalitetsmat og drikke:

– På Munkholmen har vi faglærte kokker med flere års erfaring, som vet hva de driver med. Maten baserer seg på kortreiste råvarer av høy kvalitet. Råvarer som kokkene våre liker spesielt godt å trylle med er skalldyr, filet av hjort eller storfe. Bacalaoen er også legendarisk god!  Men vi har også mulghet til å rigge opp forskjellige buffeter. Feks av grillmat eller med fisk og skalldyr fra Trondheimsfjorden. Et svært populært tilbud er for eksempel » Havets festbord». Da disker vi opp med de beste råvarene som er å oppdrive, som kongekrabbe, hummer og sjøkreps blant annet. I tillegg til at vi anretter og presenterer maten slik at det blir en fest for øyet også.

Historisk perle

Lindis Valsø, synes det er et privilegium å få jobbe med å skape liv på Munkholmen og formidle historien om et av Trondheims kanskje mest kjente landemerker:

– Det er ved å bruke Munkholmen, vi best bevarer denne historiske  perlen for fremtidige generasjoner, fremholder Lindis Valsø, som ønsker velkommen til den ikoniske øya i innseilingen til Trondheim.