Trondheim24s redaksjonelle dekning av trøndersk mat og drikke støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

MARKEDETS BREDESTE SORTIMENT FOR SERVERINGSKUNDER I TRØNDELAG. ØNSKER DU Å BLI KUNDE? – KONTAKT ASKO SERVERING: 72 82 00 00

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Kjøkkensjef Christopher W. Davidsen ved Speilsalen er vertskap for samlingen Nordic Chef Symposium som inkluderer en unik middag, der de Nordiske kokkene sammen inviterer til en 11-retters meny med signatur-retter på Britannia Hotel.

Gjennom flere år på kokkelandslaget, Bocuse d´Or og senest gjennom Guide Michelin har Christopher Davidsen opparbeidet seg et stort nettverk av spennende kokkevenner.

Nå samler han ni av de aller ypperste kokkene fra Norge, Sverige, Finland og Island til å sammen med teamet i Speilsalen skape en fantastisk 11-retters meny, onsdag den 27. juli i Palmehaven og Speilsalen. Mesterkokkene åpner Trøndersk Matfestival og skal også delta på matseminar som handler om bærekraftig matproduksjon og utforske matregionen med Davidsen som vertskap.

Nordic Taste Dinner Chefs:

Eero Vottonen – Palace restaurant * (Helsinki)
Tommi Tuominen – Finnjävel Salonki * Demo*(Helsinki)
Victor Ørn Andresson fra LUX Veitingar (Reykjavik)
Thrainn Freyr Vigfusson – Ox og Sumac (Reykjavik)
Jonas Lagerstrøm – Etoile * (Stockholm)
Tommy Myllymaki – Aira * (Stockholm)
Mikael Svennson – Kontrast * (Oslo)
Sven Erik Renaa – RE-NAA ** (Stavanger)
Ørjan Johannessen – Bekkjarvik Gjestgiveri (Austevoll)
Christopher W. Davidsen – Speilsalen * (Trondheim)

De Nordiske kokkene har seg i mellom hele ni Michelinstjerner og utallige medaljer fra Bocuse d`Or og andre prestisjefylte mesterskap.

Under middagen 27. juli skal hver kokk servere en signatur-rett med utgangspunkt fra egen matfilosofi og menyen på sin restaurant, der de skal bruke de aller beste råvarene som Norge og Trøndelagsregionen har å by på. Menyen vil i hovedsak være sjømatbasert med både østers, reker, knivskjell, sjøkreps, kamskjell, kongekrabbe, piggvar, kveite og vill-laks blant råvarene som skal serveres.

– Nordic Taste Dinner blir en helt unik matopplevelse. En helaften med elleve retter laget av de beste kokkene i Norden», sier Davidsen.

En av de som kommer er Tommy Tuominen som driver restaurantene Demo og Finnjävel i Helsinki, begge med en stjerne i Michelinguiden.

– Dette er mitt første besøk til Trondheim og jeg gleder meg til å se denne spennende matregionen med mine egne øyne. Jeg føler meg også beæret av få delta på dette med de andre kokkene, sier Tommy Tuominen.

Svensken Mikael Svensson er kjøkkensjef og eier av Michelin-restauranten Kontrast i Oslo, som bruker trønderske råvarer i sin meny.

– Det skal bli veldig gøy og spennende å komme til Trondheim å få se og møte alle de flinke produsentene som finnes der. Trøndelag er et unikt område med unike råvarer som vi har stor glede av på Kontrast, sier Svensson.

En kunnskapsarena

– Trondheim og Trøndelag er et naturlig sted for de beste internasjonale kokkene å komme til, særlig under Trøndersk Matfestival, når det beste fra matregionen vår er samlet i Trondheim sentrum over flere dager. Vi ønsker å være en arena også for kunnskap og utveksling av kompetanse i det kokkefaglige miljøet, spesielt på det som går på å tenke bærekraft på kjøkkenet. Vi er veldig  glad for at de ønsker å komme hit og delta på Nordic Chef Symposium», sier direktør Mikael Forselius ved Britannia Hotel, i en pressemelding.

– Trøndersk Matfestival er en kunnskapsfestival, og Nordic Chef Symposium vil være med å løfte dette enormt. Vi er så glade for det gode samarbeidet vi har med Britannia Hotel og vår festival-kokk Christopher Davidsen. Vi ønsker at Trøndersk Matfestival skal være en arena for bærekraftig innovasjon og utvikling. Med å samle et så tungt kokkefaglig miljø som skal utveksle erfaringer og kunnskap om blant annet bruk av lokale råvarer i sine menyer, er vi sikker på at dette blir helt fantastisk», sier festivalleder Brit Melting i Trøndersk Matfestival.

Nordic Chef Symposium og Nordic Taste Dinner arrangeres i samarbeid med Trøndersk Matfestival og European Region of Gastronomy: Trondheim og Trøndelag 2022.