Bare det siste halvåret har «kebabkongen på Møllenberg»  fått 20.000 nye følgere.

Store virksomheter bruker flust med penger og ressurser på å knekke Facebook-koden. Men de er ikke i nærheten av av størrelsen på følgerskaren til Oska Pizzeria.

Oska har i skrivende stundt 66.471 følgere på sin Facebook-side

Adresseavisen, som ligger et steinkast unna, har 66.819 i skrivende stund. Som et av landets største mediehus pumper de ut ressurskrevende kvalitetsjournalistikk døgnet rundt via sosiale kanaler.

Oskas «hemmelighet» er hjemmelaget pitabrød og god kundeservice. Så hjelper det nok at «Kebabkongen på Møllenberg» er kåret til den beste kebabsjappa i Trondheim, med terningkast fem på terningen i en omtale Adresseavisen ved årsskiftet:

-Vi satser på å lage byens beste kebab. Pitabrødet baker vi selv, og sausen er hjemmelaget. Og hos oss får du ikke noe annet enn biffkjøtt. Bare det er godt nok for våre kunder. Ikke noe ferdiglaget hos oss, fastslår Aydin overfor trondheim24, som tok turen innom tidlig på fredags kveld.

Da var det stinn brakke.

Han medigir at de er aktive i sosiale medier, men understreker at det er viktig å ikke legge ut for mye:

Image with visual paralax effect

-Vi poster to-tre ganger i uka, det kan for eksempel være konkurranser. Så er vi glad i fotball. Vi har fått nærmere 20.000 nye følgere siden nyttår og de fleste er tidligere og nåværende Trondheims-studenter, ikke bare fra Trondheim, men også studenter som nå bor i Oslo og Stavanger. Følgerne våre kommer fra hele landet, forteller han.

Den lille bedriften er «bra butikk». Han driver virksomheten sammen med broren sin og har fire ansatte på lønningslista. Kundekretsen er trofast.

– Åtte av ti salg er ”takeaway”-kunder, altså flest studenter, men også pensjonister liker kebaben vår, humrer kebabkongen.

Med en egen «mediekanal» til rådighet skulle man kanskje tro at den tyrkiske kurderen syslet med planer om å utvide virksomheten og lage en kjede som dekker hele byen: 

-Nei, det har jeg ikke noen tro på. Det blir bare rot og vil ødelegge den fine bedriften vi har bygd opp her på Møllenberg sier han.