– Det hele startet i 2008 med vår hjemmebakte wrap på spelt og fullkorn. En oppskrift mange siden har prøvd å få kloa i, smiler gründerne av Kvikk, Karianne Arentz Hagen og Kristin Echroll.

Men ingen av dem tenker å røpe noe som helst – oppskriften på den smakfulle wrappen er deres egen, godt bevarte hemmelighet.

Gründerne vil tilby kundene de aller beste produktene. Derfor tok de tidlig kontakt med landslagskokker og ernæringsfysiologer som hjalp dem med å optimalisere både smak og næringsstoffer.

Smoothies markerte seg raskt som det perfekte tilbehøret til Kvikk-wrappen. Kjøkkenbenken ble testarena for det beste av grønnsaker, frukt og proteintilskudd, og resulterte i det som nå er en rikholdige wrap- og smoothiemeny.

– Den unike speltwrapen vår har vi fylt med masse målrettet drivstoff som vi vet kroppen har godt av, sier Karianne og Kristin.

– All mat lages fra bunnen av, uten snarveier. Slik kan du kjenne deg helt trygg på at maten er stappfull av de aller beste næringsstoffene. Friske grønnsaker strimlet og kuttet til perfeksjon, næringsrik quinoa og rene proteinkilder som kyllingfilet, laks, cottage cheese eller serranoskinke. Innslag av nøtter og frø bidrar til et enda mer komplett næringsinnhold i wraps og smoothies, forteller de to gründerne.

Image with visual paralax effect

Bestilling av sunn lunsj- og møtemat gjøres enkelt på www.kvikkbar.no

Kvikk byr også på nylagde og veganske dressinger som avokadokrem, hummus og romesco. Du velger selv hvilken nylaget dressing du ønsker på wrappen din ved bestilling.

– Alle dressingene lages på sunne og næringsrike ingredienser – så hos oss er det all grunn til å si ja takk til dressingen, sier Karianne og Kristin.

Alle smoothies er helt uten tilsatt sukker:

– En smoothie hos oss nyter du med verdens beste samvittighet, sier Karianne.

Her finner alle lett sin favoritt: fitness-smoothies tilpasset en aktiv livsstil, velvære-smoothies med c-vitamin og ingefær, som skapt for å bremse en gryende forkjølelse, gøye smoothies med chili og kokos, runde på smak og gode alternativer til kakestykket.

Måltidssmoothies på Kvikk har mye fiber i seg og er tilsatt havregryn og chiafrø. Disse er supre til frokost eller lunsj, og holder deg god og mett lenge.

– Vi setter også pris på våre yngste gjester. Hos oss finner barna sine sunne og gode favoritter som smoothies med jordbær, banan og mango og kanskje en dæsj avokado for den kule grønnfargen, forteller Kristin.

Allergi eller intoleranse? Null stress. Melkeprodukter byttes ut med melkefrie alternativer som mandel- eller soyamelk om du skulle ønske det. Kvikk-wrappen selges også i en glutenfri variant. Her spiser du sunt og godt uavhengig av allergier eller preferanser.

Den populære veganwrappen på menyen har flere ganger blitt nominert til «byens beste veganske takeaway», noe gründerne setter stor pris på.

–  Hos oss får du fem om dagen på null komma niks, sier Karianne.

Rawfood-kaker er sunn kosemat

Kvikk utvider stadig det sunne sortimentet sitt. Innen utgangen av november vil du finne et godt utvalg av nydelige rawfood-kaker og makroner på Kvikk Trondheim Torg og Solsiden.

– Dette er godbiter man med fordel kan unne seg både til hverdag og fest. Vi gleder oss veldig til å gi alle kvikke trondhjemmere noe smakfullt og sunt å kose seg med, forteller Kvikk-jentene.

Image with visual paralax effect

Perfekt hjerneføde

Bedrifter som ønsker skikkelig hjerneføde til jobbmøtene, har kommet til rett sted.  Her får du et bredt utvalg speltwraps og smoothies levert på døra. Flere sporty bedrifter har innført konseptet ”En kvikk dag i uka”, og kan dermed starte dagen med en skreddersydd energiboost.

Bestilling av sunn lunsj- og møtemat gjøres enkelt på www.kvikkbar.no

Nettbutikken er også fin å bruke for deg som ønsker å unngå ventetid når du vil ha sunn mat i lunsjen. Du velger du det du vil ha inne på nettsiden, og så står bestillingen din klar når du kommer innom en av Kvikk-barene.

Hva med å teste ut nyheten toasted speltwrap til lunsj? Knasende sprø, sunn og deilig, og perfekt til å varme seg på utover vintermånedene.

En kvikkere hverdag

Å velge de beste alternativene i matveien er ikke alltid gjort i en fei når tidsklemma presser på. Ofte er den raskeste maten også den minst nyttige. Slik er det ikke her. Bare sunn og fristende fastfood i farta, proppfull av gode proteiner og vitaminer pakket i miljøvennlig emballasje.

Helhetstanken er viktig for Karianne og Kristin:

– Jeg tror alle innerst inne ønsker seg en sunn livsstil, sier Kristin.

Tar du turen innom Kvikk på Trondheim Torg eller Solsiden, kommer du garantert ut med noe i hånda som både er sunt og smakfullt:

– På Kvikk skal det være lett å bli mett med god samvittighet, sier Karianne Arentz Hagen og Kristin Echroll.

Sjekk ut Kvikk på Facebook: