I dag lanserer trondheim24.no sin nye helgespalte: Helt chef! Planen er å oppsøke noen av de flinke kjøkkensjefene i byen og kryste ut av dem et par favorittoppskrifter – enkle og geniale nok til at de smaker fantastisk og lar seg gjennomføre uten for mye fuzz.

Førstemann ut er Christopher Davidsen, kjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Alma´s i Trondheim.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Ny vri

Christopher Davidsen er for mange kjent som årets Bocuse d’Or-sølvvinner og ble kåret til Årets kokk 2015.

Han har vært på kokkelandslaget, og er for tiden også involvert i innspillingen av et nytt matprogram som kommer på TV3. I tillegg driver han sitt eget cateringfirma i Trondheim.

Han har vært lidenskapelig opptatt av mat siden tenårene, og jobber til daglig med å komme opp med nye ideer til menyene på alle restaurantene i Søstrene Karlsen-konsernet.

Vi ble med han inn på kjøkkenet på Alma´s og fikk se hvordan han lager sin favorittkylling – Fried hot chicken.

–Kjerneingrediensene i denne retten er kylling, krydder, marinering og lime. Som friteres 4-6 minutter, og med maismel. Må ikke forveksles med maizenamel, for da blir det ikke crispy, og det er jo hele poenget, forteller Davidsen.

Du kan godt servere denne retten alene, i salat eller som tacokjøtt, men superkokken er ikke tvil:

–Det aller beste er å spise den som den er, med noen gode hjemmelagde sauser til, sier kjøkkensjefen entusiastisk.

–Denne retten er heller ikke vanskelig å lage, det hele er ferdig på ti minutter!

(Men da må du ha marinert kjøttet på forhånd.)

Image with visual paralax effect

Konsernkjøkkensjef Christopher Davidsen viser Trondheim24.no hvordan han lager sitt alternativ til fredagstacoen: Fried hot chicken.

Hele oppskriften får du her:

Fried hot chicken

Oppskrift fried hot chicken:
1 kg Kylling utbeienet lår med skinn
1 ss Cayenne (ikke toppet)
3 ss Paprikapulver
1 ss Tabasco
3,5 dl Kulturmelk
Salt etter evne

Marineres i dette i 12 timer

Kyllingbitene dekkes helt med denne blandingen og kan godt bare ligge oppi fram til fritering
250 gr Hvetemel
250 gr Maismel

160-170 grader i frityr alt etter hvor stor bitene er

Små biter tåler 180 grader
Store biter må rundt 160-170

Saltes litt etter fritering og coates med litt Tabasco og lime

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Image with visual paralax effect

Alma´s restaurant ligger i Prinsenkrysset og er en del av Byscenen i Trondheim.