I dag lanserer trondheim24.no sin nye helgespalte: Helt chef! Planen er å oppsøke noen av de flinke kjøkkensjefene i byen og kryste ut av dem et par favorittoppskrifter – enkle og geniale nok til at de smaker fantastisk og lar seg gjennomføre uten for mye fuzz.
Førstemann ut er Christopher Davidsen, kjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Alma´s i Trondheim.
Ny vri
Christopher Davidsen er for mange kjent som årets Bocuse d’Or-sølvvinner og ble kåret til Årets kokk 2015.
Han har vært på kokkelandslaget, og er for tiden også involvert i innspillingen av et nytt matprogram som kommer på TV3. I tillegg driver han sitt eget cateringfirma i Trondheim.
Han har vært lidenskapelig opptatt av mat siden tenårene, og jobber til daglig med å komme opp med nye ideer til menyene på alle restaurantene i Søstrene Karlsen-konsernet.
Vi ble med han inn på kjøkkenet på Alma´s og fikk se hvordan han lager sin favorittkylling – Fried hot chicken.
–Kjerneingrediensene i denne retten er kylling, krydder, marinering og lime. Som friteres 4-6 minutter, og med maismel. Må ikke forveksles med maizenamel, for da blir det ikke crispy, og det er jo hele poenget, forteller Davidsen.
Du kan godt servere denne retten alene, i salat eller som tacokjøtt, men superkokken er ikke tvil:
–Det aller beste er å spise den som den er, med noen gode hjemmelagde sauser til, sier kjøkkensjefen entusiastisk.
–Denne retten er heller ikke vanskelig å lage, det hele er ferdig på ti minutter!
(Men da må du ha marinert kjøttet på forhånd.)

Konsernkjøkkensjef Christopher Davidsen viser Trondheim24.no hvordan han lager sitt alternativ til fredagstacoen: Fried hot chicken.
Hele oppskriften får du her:
Fried hot chicken
Oppskrift fried hot chicken:
1 kg Kylling utbeienet lår med skinn
1 ss Cayenne (ikke toppet)
3 ss Paprikapulver
1 ss Tabasco
3,5 dl Kulturmelk
Salt etter evne
Marineres i dette i 12 timer
Kyllingbitene dekkes helt med denne blandingen og kan godt bare ligge oppi fram til fritering
250 gr Hvetemel
250 gr Maismel
160-170 grader i frityr alt etter hvor stor bitene er
Små biter tåler 180 grader
Store biter må rundt 160-170
Saltes litt etter fritering og coates med litt Tabasco og lime
Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Alma´s restaurant ligger i Prinsenkrysset og er en del av Byscenen i Trondheim.