—————————————————————————————————————————————–

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

—————————————————————————————————————————————–

Bakekakeriet Onkel Svanhild er smakfullt innredet med gamle fine møbler – et minikonditori med kjøkken, konditordisk, og egen barnekrok. Et besøk hos Onkel Svanhild er en pause fra dagliglivet, innredet for mimring.

– Hvem er Onkel Svanhild, og hva er et bakekakeri?

– Vi leker med både ord og tradisjoner for å få fram raritetene, vekke minner om besteforeldrehjemmet og barndommens konditoribesøk. Onkel Svanhild er innredet som et besteforeldrehjem med fine gamle godt brukte møbler. Et sted for fri lek. For å gi en følelse av besteforeldrebesøk satser vi mest på søte kaker, vafler, boller og svele. Kaffe og bakelser serveres med gammelt bestemor-servise som vi har handlet inn i bruktbutikker og fått donert, forteller Trond Vardehaug Thuen, som er en av de tre innehaverne.

– God kaffe er også viktig, legger han til.

Image with visual paralax effect

Kakskiv

– Vi har også enkel lunsjmat som folk kan ta med seg i farta. Kakskiv som vi kaller det. Det er ulike smørbrød avhengig av hva vi har lyst til å lage. Vi har også en enkel pastasalat. Vi kommer til å ha et større lunsjtilbud etter hvert. Hovedfokus er på søte kaker, vaffel og boller, 80%. Drømmen om svele, vafler og boller holder vi på, fastslår Trond.

En levende øy midt i lokalet

Midt i lokalet står det en «levende øy», en gratis salgs- og utstillingsplass for andre som har lyst til å starte opp noe.

– Øya er en arena for andre som vil starte opp små bedrifter. Her de kan prøve ut produkter for å se om det går, uten at det koster noe. Det kan være bønder med grønnsaker, kaffeleverandører, eller strikkevotter for den del. Det er ingen begrensninger bortsett fra at de ikke får ha det samme som oss da, ler Trond.

Onkel Svanhild har også en hel vegg der kunstnere kan henge opp bilder.

– Vi må hjelpe hverandre vi som prøver å drive småbedrifter, avslutter han.