Sikre deg billetter nå: Norges lengste festival på Fosenkaia

Hovedbilde: – Velkommen inn, sier Marit Daaland Lesjø (t.v), formidlingskonsulent Martin Ingebrigtsen og Heidi-Anett Haugen i Norsk Forfattersentrum Midt-Norge.

– Ta deg en tur langs Kirkegata neste gang du er i Møllenberg-området, og plukk med deg en bok eller legg igjen en. Kiosken er en døgnåpen selvbetjeningskiosk. Vi oppfordrer alle til å ta godt vare på kiosken og behandle bøkene der inne pent, oppfordrer Norsk Forfattersentrum Midt-Norge. 

Image with visual paralax effect

Marit Daaland Lesjø leser fra sin debut «Epikrise» fra 2020 under åpningen i Thornesparken (Foto: Norsk Forfattersentrum Midt-Norge). 

Vi ELSKER Skuret! Vi synes det er så vakkert at det er de beste interiørmagasin verdig, selv om vi forstår at ikke...

Posted by Kafe Skuret on Måndag 2. august 2021

100 vernede telefonkiosker

Sparebankstiftelsen DNB og Foreningen! les står bak prosjektet. Sparebankstiftelsen DNB har inngått en avtale med Telenor om å få benytte 100 vernede telefonkiosker de neste ti årene. Det er Foreningen! les som har tatt på seg ansvaret med å fylle kioskene med bøker – samt oppfordre til at folk kan «gi en bok – ta en bok».

– Vi er svært glade for at vi nå har kommet i gang med nye åpninger av lesekiosker, etter at koronasituasjonen førte til at vi måtte sette åpningene på vent, sier Vibeke Røgler i Foreningen! les.

Også Oslo og Lillehammer har fått sine lesekiosker, og torsdag og fredag denne uken står Fredrikstad og Røros for tur. Når sommeren tar til vil i alt 30 lesekiosker i Norge være klare for besøk.

– Med Norgesferie for døren er mulighetene nå mange for å kunne finne lesestoff for hele familien på veien, avslutter Røgler.

Foreningen! les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997. I 2018 ble foreningen nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for fjerde år på rad.