Sikre deg billetter nå: Norges lengste festival på Fosenkaia

Hovedbilde: – Velkommen inn, sier Marit Daaland Lesjø (t.v), formidlingskonsulent Martin Ingebrigtsen og Heidi-Anett Haugen i Norsk Forfattersentrum Midt-Norge.

– Ta deg en tur langs Kirkegata neste gang du er i Møllenberg-området, og plukk med deg en bok eller legg igjen en. Kiosken er en døgnåpen selvbetjeningskiosk. Vi oppfordrer alle til å ta godt vare på kiosken og behandle bøkene der inne pent, oppfordrer Norsk Forfattersentrum Midt-Norge. 

Image with visual paralax effect

Marit Daaland Lesjø leser fra sin debut «Epikrise» fra 2020 under åpningen i Thornesparken (Foto: Norsk Forfattersentrum Midt-Norge). 

100 vernede telefonkiosker

Sparebankstiftelsen DNB og Foreningen! les står bak prosjektet. Sparebankstiftelsen DNB har inngått en avtale med Telenor om å få benytte 100 vernede telefonkiosker de neste ti årene. Det er Foreningen! les som har tatt på seg ansvaret med å fylle kioskene med bøker – samt oppfordre til at folk kan «gi en bok – ta en bok».

– Vi er svært glade for at vi nå har kommet i gang med nye åpninger av lesekiosker, etter at koronasituasjonen førte til at vi måtte sette åpningene på vent, sier Vibeke Røgler i Foreningen! les.

Også Oslo og Lillehammer har fått sine lesekiosker, og torsdag og fredag denne uken står Fredrikstad og Røros for tur. Når sommeren tar til vil i alt 30 lesekiosker i Norge være klare for besøk.

– Med Norgesferie for døren er mulighetene nå mange for å kunne finne lesestoff for hele familien på veien, avslutter Røgler.

Foreningen! les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997. I 2018 ble foreningen nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for fjerde år på rad.