Jonas Nåvik har sammen med en av ringrevene i byens uteliv, Odin Johansen, kjøpt seg inn i Jimi’s som ligger nederst i Nordre.

Odin Johansen driver flere steder gjennom selskapet Mojo Management AS: Blant annet Frimurerlogen, Provincialen og Restaurant Komandanten på Festningen. Nylig tok han også over driften av Skistua.

Nå har Johansen og Nåvik inngått et forretningsmessig partnerskap med gründeren av Jimi’s, Stig Riber.

Restaurant-gründer Stig Riber, mannen bak Jimis Diner.

– Burger på helt nytt nivå

Jimi’s er et konsept jeg har kjempetro på, og med Jonas på laget, skal vi sammen løfte Jimi’s  til et helt nytt nivå. Vi har allerede gjort mange grep som har «restaurantifisert»  sier Odin Johansen, som understreker at det er viktig å få med seg at Jonas ikke bare er et navn de «flotter seg med»  i markedsføringen:

– Han har vært dypt involvert på kjøkkenet og har vært på hyttetur og laget mat med Stig. Sammen har de justert sauser, utviklet nye retter og småkjeklet seg i mellom om de viktige detaljene, forteller Johansen.

Stig Riber, mannen bak Jimi’s har tidligere i trondheim24 flagget at han har hatt ambisjoner om å lage «den perfekte burger». Derfor allierte han seg tidlig med tradisjonsrike Trondheim Slaktehus som er eksperter på modnet, kortreist kjøtt av superkvalitet. Et samarbeid som fortsatt står ved lag.

Odin Johansen, i Mojo Management AS.

– De lager burgerkjøtt det ikke finnes maken til i byen. Her snakker vi om håndplukkede kjøttbiter som er modnet og mørnet før det kvernes, har han tidligere opplyst til trondheim24.

Jonas Nåvik er også imponert over kvaliteten og håndverket som bedrives hos det lokale slakthuset, som for et par år siden la om driften fra kutting av koteletter i store kvanta, til å bli et håndverksslakteri med fokus på tørrmodning og mer eksklusive og uvanlige kjøttbiter:

– Relanseringen av Trondheim slakthus har vært en suksess, det må man kunne si. Jeg bruker dem overalt der jeg er involvert. Så synes jeg det er viktig at vi som drivere er med og støtte opp om lokale småbedrifter, sier Nåvik.

– Men det var vel ikke her folk så for seg at du skulle dukke opp etter at du varslet at du trappet ned på Fagn?

– Nei, det kan du si, men jeg har jo vært mye å spist på Jimi’s før jeg gikk inn på eiersiden. Jeg jobber jo rett ned i gata. Jeg er jo steikglad i kvalitets «junkfood» og synes burgeren på Jimi’s er bedre enn de fleste andre plasser i byen. Pizzaen er jævlig bra og sandwichene er også gode. Så jeg følte at det Stig og teamet har bygd opp her er noe jeg kan stille meg bak og være med på å videreutvikle.

– Mat er jo mat, uansett om man legger den opp med pinsett eller ause. Så er det jo artig å ha flere bein å stå på, sier Nåvik, som gjorde stas på Fagn-kollegaene sine med burgere, chicagostyle pizza og bbq-wings fra nettopp Jimi’s da Fagn- gjengen var samlet for å feire den siste Michelin-utdelingen.

Image with visual paralax effect

Fra venstre: Stig Riber, Jonas Nåvik og Odin Johansen.

– Jeg er fortsatt hovedeier på Fagn, men jeg jobber ikke 300 prosent lenger. Jeg har overlatt personalansvaret til andre flinke folk, noe som er ganske deilig. Jeg har jo familie, så det og stå å jobbe til over midnatt hver dag funker jo ikke i lengden.

– Hvordan er den perfekte burgeren i hodet ditt?

– For meg er det en veldig enkel burger. Brødet må være skikkelig godt, helst brioche. Rosastekt burgerkjøtt som ikke er knadd for mye og som er litt smulete. God sennep, og salat med crunch og en god dressing, sier Nåvik som har skrudd sammen en egen signaturburger som er tilgjengelig på Jimis -menyen: Chinatown, er en burger med asiatiske smaker, det vil si lime, ingefær, chilli og koriander.

Image with visual paralax effect

Chinatown burger med asiatiske smaker signert Jonas Nåvik

Stig Riber er svært fornøyd med utviklingen av menyen og den nye eierkonstellasj0nen:

– Dette er veldig bra for Jimi’s, det er bra for byen og for videreutviklingen av konseptet. Grunnlaget er lagt, men når du får inn medspillere som ønsker det samme og som representerer utfyllende kompetanse på høyt nivå, så kommer man raskere dit man ønsker å være, sier Riber.

Nå er de klare for å vokse:

– Vi har sjekket oss gjennom et 50-talls forbedringspunkter som vi har blitt enige om. Og nå holder vi også åpent på kveldstid. Og planene er å etablere flere Jimis Diners, så vi jakter på lokaler, gjerne ved Torget eller Solsiden, sier Johansen.