På burgerscenen i Trondheim slipper du ikke unna med snarveier. Konkurransen er knallhard og trønderne er kresne når det kommer til burgeren sin:

– Vi har vært på leting og prøvd mye forskjellig for å løfte burgeren til et nytt nivå. Nå har vi alliert oss med tradisjonsrike Trondheim Slaktehus. De lager et burgerkjøtt det ikke finnes maken til i byen. Her snakker vi om håndplukkede kjøttbiter som er modnet og mørnet før det kvernes. Så tilsettes det litt oksetalg for å få opp fettprosenten på ca 19 prosent. Da blir den perfekt saftig. Burgerkjøttet er selvsagt ferskt, det lages to ganger i uka. Nå har vi kommet frem til en rein kjøttblanding, som består av 70 prosent modnet høyrygg og 30 prosent modnet bog. Dette er skikkelig håndverk som alle burgerelskere bør sette tennene sine i. Resultatet er en saftig, mør og litt biffaktig burger med skikkelig kjøttsmak. Byens beste er min påstand, gliser innehaver av Jimis, Stig Riber, og setter en tallerken foran oss.

– Så er det jo utrolig artig at det beste burgerkjøttet er lokalprodusert, legger han til.

Image with visual paralax effect

Homestyle

Har du ikke rukket å stikke innom Jimis nederst i Nordre sier du? Da kan vi fortelle deg at Jimis er byens eneste vaskekte homestyle, american diner – drevet av entusiaster. Her ønskes du alltid velkommen av blide folk når du kommer inn døra. Atmosfæren er laidback og musikkprofilen er klassisk rock. Store vinduer ut mot nederste del av Nordre. Genialt for frokost, lunsj eller middag. Eller en øl eller noe annet i glasset på kvelden.

Sjekk menyen her

– Jeg har vært involvert i mange restaurantprosjekter i Trondheim. Men med Jimis tar jeg drømmen helt ut, som er å skape en ekte homestyle amerikansk Diner. Og mye tyder på at vi har truffet i nerve i byen, sier Riber entusiastisk.

Og vi som har vært «behind the scenes» på Jimis, kan fortelle at her kuttes det ikke svinger. Maten lages skikkelig og fra grunnen av på et stort og  skinnende produksjonskjøkken. Her blandes og justeres glacer og sauser – hele tida på jakt etter å bli enda litt bedre.

Blir dette byens beste burger?

?Blir dette byens beste burger?? Vinn et valgfritt burgermåltid for fire personer på Jimi's diner Nordre.?️ En helt ny og kortreist burger fra Trondheim Slaktehus As står på menyen. Lik videoen og skriv hvem du kan tenke deg å ha med på et velsmakende burgermåltid og du er med i trekningen. Når vi vet at dette håndverket av en burger er laget av 70% modnet høyrygg og 30% modnet bog, så er dette noe som bør prøves av alle burgerelskere. Kampanje frem til 7. feb med 25% avlag på alle burgere(også vegetarburger), for alle som vil smake Trondheims nye burger. Vi blir selvfølgelig veldig glade om du deler posten, men det er ingen betingelse for å delta i konkurransen.?(annonse)

Gepostet von trondheim24.no am Freitag, 24. Januar 2020

Burgertips fra øverste hylle

Skal du ha et burgertips fra øverste hylle, foreslår vi denne comboen: Bestill en Jimis Apple Beam burger. Da får du en skikkelig sak med rikelig med bacon, sopp, løkringer og sist men ikke minst: Jim Beam apple glace. Denne koker de selv på bakrommet, og baseres på Jim Beam apple, som er en søt whisky. Grønne epler tilsettes også. Resultater er en knallgod og frisk sirup. Og skal du skeie skikkelig ut, da går du for awesome fries. Der har du noen varianter å velge mellom. Vår favoritt er toppet med hjemmelaget kjøttsaus og en kremet jalapenos ostesaus. Skikkelig smaksbombe, vi garanterer!

Image with visual paralax effect

– Er du derimot klar for en klassisk, amerikansk burgeropplevelse går du for en Crazy Train. Det er i prinsippet en cheeseburger med karamellisert løk. Her får du virkelig kjenne på den gode kjøttsmaken, fordi den ikke er toppet med så mye tilbehør. Men vi ser at mange liker mye topping og stash på burgerne, og gjør du det kan du teste Bark at the Moon: Den er litt hot og kommer med jalapenos kremost og litt jalapenos på toppen. Mr. Crowley er en annen variant, den er toppet med cheddar, stekt sopp og løk i tillegg en hjemmelaget pepperglaze for å få litt fart i den. Bestselgeren er Rock´n roll rebel: Det er en full pakke-burger: Da snakker vi cheddar, bacon, bbq-saus og løkringer. Denne har vært bestselger fra dag 1, forteller Riber.

Om du ikke har lagt merke til det så er burgernavnene basert på gamle Ozzy Osbourne-låter:

– He, he. En gammel favoritt, ler Riber.

Også brødet er laget etter Ribers ide om hvordan det perfekte burgerbrødet skal se ut og smake:

– Brødene er custom-made og ferskbakt fra Byåsen Bakeri. Den oppskriften er det bare vi som bruker. Så både burgerkjøttet og brødet har vi vært med å designe. Og det er jo slikt som går an når man samarbeider med små, lokale bedrifter.

– Og burgerdressingen, den lager vi selvsagt selv!

PS: Er du ikke sugen på en burger, så er det nok av annen mat å velge i: 

Image with visual paralax effect