Fredag: Noras søstre
19.00 på Teaterhuset Avant Garden
25. november er den internasjonale dagen for avskaffelse av vold mot kvinner. «Noras søstre» er basert på sanne historier fortalt av norske kvinner. Hvordan er det å være kvinne i Norge i dag? Hvor langt er vi kommet i kampen mot seksualisering, undertrykkelse, trakassering og voldtekt? Spilles fredag og lørdag.

Fredag: Ellestad Wiik duo + folkjazzpub
20.00 på Antikvariatet
Norsk og amerikansk folkemusikk og ulike folkemusikalske krysninger fyller lokalet på Antikvariatet fredag kveld. Ellestad Wiik duo leker med folkemusikktradisjonene og er helt komfortable med å stå i musikalsk spagat over Atlanteren. Du inviteres til å ta med ditt eget instrument og bli med på en real folkjazzjam etterpå.

Fredag: Raske Menn
21.30 i Olavshallen
Trioen Carl-Fredrik Hellevang Larsen, Anders Hoff og Øyvind Rafto trenger neppe noen nærmere presentasjon. Showet «Nitti minutter på åtti minutter» spilles hele 4 ganger i Olavshallen denne helgen. Likevel bør du nok smiske med en god venn om du ikke har billett fra før. Alle forestillingene er nemlig utsolgt.

Raske Menn spiller fire forestillinger i Olavshallen denne helgen.

Fredag og lørdag: Sakprosafestivalen
For første gang får Trondheim sin egen sakprosafestival.
Produsent Berit Rusten og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) i samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim, inviterer til et rikt og variert og sammensatt program på det nye Kulturkvartalet, fredag og lørdag.

Lørdag og søndag: Vestfrontens hemmeligheter
Møt skulpturene på Nidarosdomen og de som laget dem.
Årets utstilling i Erkebispegården forteller om gjenreisingen av Vestfronten, det største kunstprosjektet i Norgeshistorien. Mange av de 76 skulpturene befinner seg høyt oppe på veggen, men nå får du hilse på dem på bakkenivå. Hvorfor ble Vestfronten seende slik ut? Hvem er det skulpturene forstiller? Hvilke kjendiser var inspirasjonskilder for de enkelte statuene?

Lørdag og søndag: Kunstnernes valg, Gråmølna.
I 2015 innledet Trondheim kunstmuseum serien Kunstnerens valg, hvor kunstnere med lokal tilknytning ble invitert til å velge ut et verk fra samlingen, som de så presenterer til publikum. Kunstverkene har alle enkeltvis blitt vist i museet, sammen med en skriftlig motivasjon fra kunstneren for hvorfor akkurat dette verket ble valgt. Utstillingen Kunstnernes valg er samlingen av disse verkene frem til nå.
Tidigere i høst skrev Trondheim24.no om Håkon Blekens favorittverk.

Lørdag: Fiflet/Hamre, Dokkhuset kl 14.00
I Fliflet/Hamres musikk står lekelyst og innlevelse sentralt, og det meste kan skje: Rå balkantoner dundres ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier eller italienske partisansanger. Både folk med lakksko, bunad, sorte skinnjakker eller cowboyhatter lar seg villig føres rundt i deres fargerike hage!

Lørdag: The School, Byscenen
10-årsjubileum for albumet «Espionage”. Gjester: Grand Fuzz
”De har blues i blodet, de har punk i hodet, de er så arrogant effektive at man blir stående og måpe over deres begavelse. Et sjokkerende bra liveband”.
– Dette utsagnet kom fra VG sin terningkast 6-anmeldelse av Øyakonserten til The School i 2006. Med kun en demo i bagasjen klarte ferskingene i Trondheimsbandet å bli booket til 5 store festivaler. Høsten samme år slapp de debutalbumet ”Espionage” på KongTikiRecords som fikk yatzee i femmere og skapte grunnlaget for ca 100 konserter i Tyskland og Skandinavia. Visions, som er Tysklands største musikkmagasin, gav debutplata 9 av 10 stjerner og kåret deler av plata som årets beste og mest catchy rock. Lørdag spiller bandet på Byscenen – ti år etter.

Lørdag: Eventyrlig julegatetenning med Askepott
15.45 oppmøte på Cicignons plass
Kom og opplev Tre Nøtter til Askepott, i levende live i Trondheims vakre julegater.
Passer skoen? Det blir eventyrlig julegatetenning når Askepott lyser opp julegatene.
Askepott trenger din hjelp til å tenne julelysene. Hakk i hæl følger prinsen med skoen hun mistet på Stiftsgårdsballet. Vil de møtes til slutt?
Med skuespillere fra BUL teaterlag, musikere fra trommelinjen og nysirkusavdelingen på kulturskolen, sørger Midtbyen Management for en utvidet julegatetenning med oppmøte på Cicignons plass. Grunnmanus og regi er av Sissel Piene, arrangementskoordinator i Midtbyen Management, og utarbeidet i tett samarbeid med BUL teaterlag.

Søndag: Julegrantenning
17. 00 på Torvet
Tradisjonen tro tennes julegrana på Torvet i Trondheim 1. søndag i advent. Frelsesarmeen er tilstede med musikk. og julegryta som står klar til å ta imot penger til dem som ikke har det så godt. Ordføreren har ordet, Bispehaugen musikkorps gir deg juletoner og Marit Selbæk synger. Et knippe barn leser opp sine fredsønsker for verden. Møt opp og kom i julestemning!

Søndag: Åpning av Julegata på Bakklandet
Tradisjonen tro; det blir også i år julegate på Bakklandet. Juletreet på Bakklandstorget tennes
første søndag i advent, 27. november kl. 15.00
Det blir gang rundt juletreet og synging av julesanger til trekkspillmusikk.
Og kanskje kommer nissefar og smånissene med mandariner?
Servering av gløgg og pepperkaker.

Søndag: Cirquante ungdom
18.00 i Olavshallen
Trondheim kommunale kulturskole byr på noe så sjeldent som en sirkusforestilling om hvordan det var å være ungdom i Trondheim på 50-tallet. Hvilken musikk hørte de på? Hvordan danset de? Hva hadde de på seg? Var det egentlig så annerledes å være ung på den tiden?

Cicignons plass er en av stedene i Midtbyen som har fått julelysene tent allerede. I helga kommer adventsstemningen flere steder.

Flere helgetips finner du på TRDEvents.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre