24 KJAPPE
27. juni 2017 08:42

Nidarosdomen sa ja til Motorpsycho, men nei til Aurora

Aurora Aksnes fikk først nei til å spille i Nidarosdomen. Men Olavsfestdagene klaget til menighetsrådet og fikk ja, melder NRK Trøndelag.

26. juni 2017 14:03

Helaften med Mari Boine på Rockheim

Torsdag 28. september inviterer Rockheim til et dypdykk i Mari Boines artistkarriere. I serien Rockheimkunnskap intervjues artisten før det blir en konsert på Rockheim Scene.

Mari Boine er kjent for å ha modernisert samisk musikk ved å bruke elementer fra joiken, men også fra blant annet jazz, rock og andre folkemusikalske tradisjoner. Hun har vunnet flere Spellemannspriser og Nordisk Råds musikkpris, og hun ble i 2009 utnevnt til ridder av 1. Klasse av St. Olavs orden for “sitt allsidige kunstneriske virke”, heter det i en pressemelding fra Rockheim.

“Gula Gula” var hennes første debutplate, internasjonalt utgitt av Peter Gabriels Real-world Records. Albumet ble en stor suksess. Hun har siden det gitt ut ni solo-album, nylig slapp hun “See the Woman”, sitt første album på engelsk.

Billetter fås på Hoopla, opplyser Rockheim.

23. juni 2017 12:17

Uten disse folkene hadde Midtbyen vært en svinesti

Denne gjengen står på hver sommer for å holde Midtbyen ren for søppel. Prosjektet «Ryddekorpset» er en del av Midtbyen management og Trondheim kommunes arbeid for å holde byen ryddig og fin. Slå gjerne av en prat, oppfordrer Midtbyen management.

Facebookpost fra Midtbyen management:

23. juni 2017 11:27

Brøt besøksforbud på Trondheim Torg

Politiet har innbragt en mann i 70 åra fra kjøpesenteret Trondheim Torg hvor han har besøksforbud. Mannen nektet å fjerne seg. Dette har vært et gjentakende problem, melder politiet og mannen er anmeldt for brudd.

21. juni 2017 14:18

I sommer kan du høre internasjonale organister prøve seg i Nidarosdomen

Foto: Nidarosdomen.

28 juni er første orgelkonsert i serien «Sommerens internasjonale orgelserie». I løpet av fem onsdager i sommer får vi høre internasjonalt anerkjente organister prøve seg på orglene i Nidarosdomen.

Les mer om arrangementet her:

21. juni 2017 12:50

Larry King stakk innom Jacobsen og Svart kaffebrenneri

21. juni 2017 10:59

En av verdens største rappere kommer til UKA

Rapperen Future står på scenen i Dødens dal 10. oktober.

– Future har sluppet en rekke populære singler som har solgt til gull eller høyere, blant annet «Move That Dope», «Low Life» og senest «Mask Off», heter det i en pressemelding.

Future vippet sitt eget album «FUTURE» ned fra toppen av Billboard-lista med sitt nye album, «HNDRXX», tidligere i år.

– Aldri før har en artist slått ned sitt eget album fra øverste plassering med et nytt album, skriver Uka.

Future har vunnet flere priser for låtene sine, og han har i flere år arbeidet tett sammen med superstjerner som Drake, Lil Wayne, Pharrell Williams og Kanye West.

7. juni 2017 19:02

Iladagene hele uka!

Basse er en populær aktivitet ute i bydelene. Lørdag kan du delta i turnering utenfor Ila Brainnstasjon.

I går startet årets utgave av Iladagene.

Hele denne uka blir det konserter, marked, utstillinger og bydelsvandringer, allsang, quiz og språkkafé.

På lørdag kan du være med på Yoga i Ilaparken eller delta på basseturnering på Ila Brainnstasjon.

Hele programmet finner du her

Årets utgave av Iladagene byr ifølge arrangørene på «alt mellom himmel og fjord». Varer til søndag.
7. juni 2017 18:02

100-årsfeiring på Ulstadløkken

I 2017 er det 100 år siden arbeiderboligene i Ulstadløkkveien sto ferdig.

Lørdag 10.juni blir det feiring med egen jubileumsfestival på Lademoen.

– Vi som bor her i dag feirer med jubileumsfestival for store og små. Vi håper du blir med! sier arrangørene i nabolaget.

Bilde lånt fra trdevents.no

Lørdag arrangerer de historiske foredrag og arkitekturhistorisk bydelsvandring, konsertserier i kjellere, loft og leiligheter, filmarkivvisning, fotoutstilling, loppemarked, kafé, matvogn, potettrykk, rebusløp, basse og løkkefotball.

Åpning med trompetsolo og såpebobler kl 12.

Markeringa gjennomføres av frivillige beboere på dugnad.

6. juni 2017 11:51

Vil endre navn på Museumsplassen til Olav Gjærevolls plass

Det er Geir Waage (Ap) som mener politikeren og botanikeren Olav Gjærevoll bør hedres på denne måten. Mye tyder på at saken får flertall under formannskapets behandling onsdag.

6. juni 2017 11:47

Rådmannen mener det kan bygges i Høyskoleparken

Rådmannen mener det kan forsvares å gjøre inngrep i dagens parkområder, og onsdag blir det et nytt politisk basketak om campusplanene til NTNU. «I sakspapirene skriver rådmannen at verdien av parkarealene er høye for byen og bysamfunnet, men mener det ikke er det samme som at parken ikke kan røres når NTNU skal bygge nytt», ifølge Adresseavisen.

6. juni 2017 10:48

Sjelden Mazda som ble stjålet er funnet

En Mazda MX-5 Miata 91-modell ble i helga meldt stjålet i Trondheim, ifølge NRK. Tyveriet skal ha skjedd i løpet av natt til tirsdag. Politiet opplyste på Twitter at dette er en sjelden bil. Kort tid etter meldingen fikk politiet beskjed om at bilen stod på Gløshaugen.

6. juni 2017 10:45

Mannen som ble knivstukket på Lade er utskrevet fra sykehuset

Mannen i 30-årene som søndag formiddag ble knivstukket i en leilighet på Lade i Trondheim, er nå utskrevet fra sykehuset. Det opplyser politioverbetjent Geir Ole Momyr til NRK. Kvinnen i 20-årene som er siktet i saken, er foreløpig ikke avhørt.

5. juni 2017 17:21

Nå kan du søke på 22. juli-minnestipend

Kjenner du noen ungdommer eller ungdomsorganisasjoner som utmerker seg med samfunnsengasjement eller politisk aktivitet?

Da kan du nominere dem til Trondheim kommunes minnestipend etter 22.juli.

Stipendet deles ut i forbindelse med minnemarkeringen i Tordenskioldsparken lørdag 22.juli, og fristen for å søke eller nominere er fredag 23.juni, skriver Trondheim kommune på sine nettsider.

Her kan du også lese mer om minnestipendet og hvordan du søker.

Søkeren eller den nominerte må være registrert bosatt i Trondheim kommune, eller ha sin opprinnelse i kommunen. Alle som bor i Trondheim kommune har muligheten til å nominere en kandidat, eller søke selv.

Stipendet er på kr 15 000,- og gis til en ungdom mellom 13 og 25 år, eller en ungdomsorganisasjon i landsdelen. Formålet er å styrke og stimulere det demokratiske engasjementet blant ungdom.

I fjor var det Press, Redd Barnas ungdomsorganisasjon, som fikk stipendet.

Stipendet  skal brukes til å videreutvikle arbeidet de driver med.  Midlene skal gå til prosjekter/tiltak for ungdom, demokrati, toleranse og ytringsfrihet.

1. juni 2017 11:59

16-åring påkjørt ved Thora Storm

En 16 år gammel gutt er kjørt til legevakta med mulig brudd i kragebeinet etter å ha blitt påkjørt av en bil ved Thora Storm videregående skole i Trondheim. Politiet tar avhør på stedet.

30. mai 2017 17:08

Chess flytter til Trondheim og Oslo

Mobilselskapet Chess legger ned virksomheten i Bergen. I en pressemelding melder Telia Norge at all virksomhet i merkevaren Chess blir flytter til Trondheim og Oslo i løpet av  høsten. Ifølge BA  blir dermed 95 personer på kundesenteret i Bergen overtallige

30. mai 2017 10:40

Uka får arrangere ny oktoberfest til tross for mye fyll

Uka i Trondheim får også i år skjenke alkohol under årets oktoberfest. Arrangementet har vært kritisert for mye fyll, også tidlig på dagen, og formannskapet i Trondheim ga en klar oppfordring til Uka i dag til at de må hindre åpenlys fyll i området, melder NRK Trøndelag.

30. mai 2017 07:06

Hadde nachspiel i en park på Møllenberg

På Møllenberg i Trondheim måtte politiet avslutte en fest i en park natt til tirsdag. Festen hadde holdt naboene våkne, melder politiet.