24 KJAPPE
22. august 2017 09:48

100 bilister kontrollert for bilbelte og rus ved Steindal skole

Politiet gjennomførte kontroll ved Steindal skole i morgentimene i dag og omlag 100 bilister ble kontrollert for bruk av bilbelte og rus.

Noen få hadde glemt førerkortene sine men ellers var det lite å reagere på, melder politiet.

– Denne uka starter mange spente barn på skolene i Trondheim. Dette er uerfarne, myke trafikanter som vi skal passe ekstra godt på. Sentrum politistasjon deltar derfor på den landsomfattende «aksjon skolevei» der vi følger nøye med på trafikkbildet rundt skolene, melder politiet på Favebook.

22. august 2017 08:34

RBK legger ut ekstra billetter

Det går mot stappfulle tribuner på Lerkendal når Rosenborg møter Ajax torsdag kveld. Men det er fortsatt mulig å skaffe seg billetter. Klokka 10 legges det ut 400 ekstra billetter for salg.

Kjøp billetter her

21. august 2017 19:32

Mann og kvinne veltet med kano

En mann og en kvinne veltet da de var på kanotur i Trondheim mandag ettermiddag. De kom seg i land for egen hånd, og er ifølge politiet ikke skadd.

21. august 2017 11:24

Fortsatt alvorlig for 23-åring som hoppet i Nidelva

Tilstanden er stabil for mannen som ble meget alvorlig skadd etter å ha hoppet i Nidelva lørdag. Det melder St. Olavs hospital på sine nettsider. Mannen er til behandling på intensivavdelingen.

21. august 2017 08:06

Færre kjører barna til skolen

Antall elever som blir kjørt med bil til og fra barneskolene i Trondheim er redusert med 36 prosent på fire år. Høsten 2013 ble 21 prosent blir kjørt til skolen – det tilsvarte cirka 3000 av 14 000 elever i barneskolen. Våren 2017 ble 13 prosent blir kjørt til skolen – det tilsvarer cirka 1800 av 14 000 elever i barneskolen, melder Adresseavisen.

20. august 2017 20:59

Han blir etter alle solemerker ny varaordfører i Trondheim

Mandag møtes de politiske gruppelederne for å diskutere hvem som skal være varaordfører under Hilde Opokus permisjon.

Hvis det ikke skjer noe helt uventet inntar Ola Renolen (MDG) rollen som varaordfører. Det endelige vedtaket skjer under bystyremøte 31. august, melder Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Opoku søker permisjon fra stillingen som varaordfører fordi hun skal jobbe som spesialrådgiver for FNs bærekraftmål i Ghana.

Opoku mener Renolen er rett mann for varaordfører-rollen:

– Han vet han har hele MDG-gruppa bak seg, og at det er et lag han representerer. Jeg og vi forventer også at ordføreren bidrar slik at det blir best mulig for hele kommunen, sier hun til avisen.

Renolen(f. 1964) er cand. philol. i filmvitenskap fra NTNU og har jobbet med filmformidling hele sitt yrkesaktive liv.

Ola har vært kinosjef på Kongsberg, festival- og programsjef for Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF), enhetsleder i kulturenheten i Trondheim kommune, og både direktør og programsjef for filmfestivalen Kosmorama i Trondheim.

Han kom for alvor inn i MDG som aktivt medlem etter stortingsvalget i 2013.

19. august 2017 22:32

Ønsker flere folk til leteaksjon etter savnet student

Venner av den savnede BI-studenten Rakavan Jeevaharan, som har vært savnet siden tirsdag denne uken, tok denne uka initiativ til en felles leteaksjon.

Siden 16.august har de lett gjennom flere områder, men det er fortsatt få spor etter den savnede studenten.

BI-studenten Rakavan Jeevaharan forsvant natt til tirsdag 15. august og har vært meldt savnet siden. Foto: Privat

Det er opprettet en egen Facebook-gruppe for leteaksjonen, som foreløpig er planlagt til å vare frem til 20.august.

Nå søker de etter frivillige, og håper at flere melder seg.

–I morgen skal vi fortsette leteaksjonen, og vi skal ta for oss et nytt område. Området er rimelig stort, og som følge av det vil vi trenge så mange som mulig, forteller en av initiativtakerne til letingen, Kevinth Balasubramaniam.

På grunn av det dårlige været i dag har letingen vært ekstra krevende, og initiativtakerne oppfordrer derfor folk til å kle seg godt og ta med skiftetøy.

–Det er mye skog og åpne områder som er «forlatt», forteller Balasubramaniam til Trondheim24 lørdag kveld.

Han uttrykker sin takknemlighet overfor alle de som så langt har deltatt i letingen.

Oppmøte søndag ved Finalebanen på Øya kl 1200.

Kontaktpersoner:
Piratheepan Jeyakaran (41638887/piratheepj@gmail.com)
Kevinth Balasubramaniam (94790930/kevinthbsm@gmail.com)

Har du tips i saken? Ring politiet på 02800.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

19. august 2017 18:10

Pstereo kjører konserter som planlagt

Pstereoferstivalen i Trondheim kjører konsertene slik opprinnelig planlagt, til tross for dårlig værmelding. Stemningen er god foran scenen opplyses det fra arrangørene: –  Dagens program er full av godbiter, så litt regn blir vårt minste problem. Hvis du ikke er fan av himmeldråper, selges det regnponchoer i alle barene på området, melder de på Facebook

18. august 2017 15:52

Suzette Paasche går av som museumsdirektør

Administrerende direktør i MiST, Suzette Paasche har besluttet å gå av med AFP fra juni 2018.

Suzette Paasche har ledet prosessen med å etablere driftsselskapet for Museene i Sør-Trøndelag (MiST) siden oppstarten i februar 2009. Etableringen av driftsselskapet MiST AS var basert på Museumsreformen initiert av Kulturdepartementet. Målsetningen var å etablere større administrative driftsenheter med sterkere fokus på forvaltning, formidling, forskning og fornying, heter det i en pressemelding.

Ved tiltredelsen av stillingen i februar 2009 var hun den eneste ansatte i MiST. Fra 2010 ble alle ansatte samlet i en organisasjon og i dag har MiST 230 ansatte og en omsetning på ca 250 mill.

18. august 2017 15:13

Venstre gir miljøpris til Siemens for satsning på miljøvennlig skipsfart

Siemens fikk i dag miljøprisen 2017 fra Sør-Trøndelag venstre. Selskapet får prisen for sin satsing på miljøvennlig teknologi innen skipsfart.

Takket være Siemens satsing på frekvensomformere og produksjon av batterier til skip, vil vi snart få de første elektriske ferjene. Teknologien kan også brukes i fiskeflåten, og i annen sjøveis trafikk. Sør-Trøndelag Venstre vil gi ros til Siemens for at de tenker på miljøet i sin næringsutvikling, heter det i en pressemelding.

Venstres førstekandidat Jon Gunnes sier det er viktig å ha med seg næringslivet i miljøvennlig retning:

– Vi ser at næringslivet på flere områder går foran, de ser mulighetene. Siemens er et stort selskap som har tatt utfordringen og som lykkes på flere områder. Dette er god miljøpolitikk, sier Jon Gunnes.

17. august 2017 15:10

Temperaturen rett til værs i ettermiddag!

Temperaturen går rett vil værs i Trøndelag i ettermiddag. Klokken 14 målte 17 steder over 20,0 grader, melder Adresseavisen.

15. august 2017 21:13

13 kvm loftsleilighet på Møllenberg solgt for 1,4 millioner

Loftsleiligheten som ligger i Bakkegata ble solgt for prisantydningen på 1 390 000 kroner. Medregnet andelen fellesgjeld, er totalprisen vel 1 424 000 kroner.

Dette er rekordpris per kvadratmeter i Trondheim for en selveierleilighet, forteller regionsjef Vidar Rognes i Aktiv Eiendomsmegling i Sør-Trøndelag, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

15. august 2017 11:32

Tilbyr 10.000,- til de som skaffer leieboere til denne bygården

Eiendomsmegler tilbyr ti tusen kroner dersom beboere i leilighetskomplekset St. Elisabeth i Ila verver nye leieboere.

Martin Havdal i Heimdal Eiendomsmegling går nye veier for å markedsføre utleieobjekter og tilbyr nå gavekort på 10 000 kroner til de beboerne som kan finne nye leietagere. Det er snakk om leiligheter med god standard og flere soverom:

– Vi har like stor tro på at det kan komme inn nye leietakere på denne måten, som ved å gå ut med en avisannonse. I tillegg anser vi det som en fin gest for leietagerne våre, sier Havdal til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

14. august 2017 11:10

Immatrikulering på NTNU denne uken

Onsdag er det immatrikulering av nye studenter ved NTNU.

Oppmøte på plena bak Hovedbygningen på Gløshaugen.

Seremonien varer fra kl. 09:30–10:30.

Immatrikuleringen av nye studenter i Trondheim skjer onsdag 16.august på Gløshaugen. Bildet er fra samme sted i 2016. Foto: Thor Nielsen.

Det blir også satt opp busser klokken 1130 fra Gløshaugen til de andre campusene.

Norges største universitet ønsker alle studenter velkommen!

Har du spørsmål om immatrikuleringen eller lurer du på andre ting knyttet til studiestart?

Les mer på NTNUs nettsider.

14. august 2017 10:26

Tilskudd til frivillige lag og organisasjoner

Trondheim kommune gir økonomisk støtte til lag og organisasjoner som driver forebyggende helsetiltak eller rusforebyggende tiltak for byens innbyggere.

Lag og organisasjoner som kan dokumentere at den kommunale støtten bidrar til å generere mest mulig frivillig innsats vil bli prioritert, skriver Trondheim kommune på sine nettsider.

Nærmere informasjon om tilskuddsordningen og søknadsskjema finner du her.

Søknadsfristen er 3.september, for tilskudd som gjelder for 2018.

14. august 2017 08:38

Bråk og nattbading på Solsiden i natt

To menn i 20-årene ble bortvist fra Trondheim sentrum natt til mandag etter ordensforstyrrelser ved Solsiden. Samme natt hoppet en kvinne i 20-årene i kanalen. Hun ble raskt tatt hånd om av politiet og kjørt til legevakta, melder politiet.
13. august 2017 14:09

To personer angrepet med kniv ved Samfundet – mann pågrepet

En mann i tjueårene er pågrepet og fraktes nå til politihuset for avhør.

– Vi har ikke full oversikt over situasjonen, men det har vært en krangel og flere personer hevder de ble truet med kniv. Vi har pågrepet mannen vi mener gjorde det. han ble pågrepet på Ranheim, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt, til Adresseavisen.

To personer har fått overfladiske skader av en kniv som gjerningsmannen brukte. En av de involverte ble skadd da han tok kniven fra gjerningsmannen,

28. juli 2017 16:55

Pilegrimer ankom Olavsfestdagene med båt

Pilegrimsvandring har de siste årene blitt stadig mer populært, både som ferieopplevelse og som personlig reise.

Trøndelag Reiselig satser nå i enda større grad på denne unike reiseopplevelsen med en helt nye pilegrimsled langs kysten – med båt.

–Vi er veldig stolt over dette unike reiselivsproduktet som løfter Trøndelag både nasjonalt og internasjonalt og gir regionen mer gjester i framtiden, forteller Petra Sestak, fungerende leder i Trøndelag Reiseliv.

Prosjekt Kystpilegrimsleia Rogaland – Nidaros

-Kystpilegrimsleia er et samarbeid mellom fylkeskommunene fra Rogaland til Sør-Trøndelag og bispedømmene i det samme området, og målet er ei sammenhengende kystpilegrimslei fra Rogaland  til Trondheim, forteller hun.

Hellig Olavs skrin i Nidarosdomen har vært det viktigste pilegrimsmålet i Norden siden helgenkåringen i 1031. Siden kystleia var den viktigste transportåren, kom de første pilegrimene trolig sjøveien. Nå legges det til rette for at også moderne pilegrimer kan reise langs kysten.

Les mer på Trøndelag Reiseliv sine Facebook-sider.

Lagre

Lagre

Lagre