Fra kanalhold får vi opplyst at spesialepisoden av «Side om side» skal ta oss med til Granli når julehøytiden gjør sitt inntog, der våre venner skal få bryne seg på litt av hvert. Et bilde fra episoden viser Granli-innbyggerne i kostymer – mens de dramatiserer juleevangeliet. Episoden får sendetid søndag 15. desember.

Image with visual paralax effect

Drar du kjensel på denne gjengen? Det er duket for en julespesial av «Side om side» i jula. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Mer humor blir det i form av «Parterapi», som også får sin egen julespesialen – og tar for seg forventninger til julen. Teppet går opp for relasjonshumoren fredag 20. desember – samt på NRK1 klokka 22:25.

En tredje julespesial melder seg: «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» sendes på NRK1 1. juledag.

Kostymedrama

For mange handler TV-jula også om britisk kostymedrama, og NRK tar ansvar: Drama i romjulen blir det i form av serien «Sanditon» (2019) som teller åtte episoder og baserer seg på Jane Austens uferdige roman fra 1817 – med samme navn. Serien blir tilgjengelig i NRK TV fra 25. desember.

Image with visual paralax effect

Romantikk i fiskerlandsbyen: «Sanditon» (2019) teller åtte episoder og er vaskeekte kostymedrama. Foto: BBC Studios, NRK NTB kultur

Julaften byr NRK i kjent stil på «Julemorgen» med «Snekker Andersen», «Tre nøtter til Askepott», «Reisen til julestjernen», «Donald Duck og vennene hans» og «Pippi Langstrømpe». Sølvguttene slipper til klokka 17.00.

I år sendes historiens første julegudstjeneste fra Nidarosdomen i Trondheim, melder NRK, som også i år varter opp med den populære «Kvelden før kvelden»-sendingen. Haddy Njie og Mikkel Niva leder denne, mens Sissel Kyrkjebø avslutter lille julaften på NRK med konsert.

Image with visual paralax effect

Sissel Kyrkjebø synger lillejulaften. Foto: Julia Marie Naglestad NTB kultur

Jul i Skomakergata

Årets julekalender er «Snøfall», men nostalgihungrige kan også finne kalendre som «Jul i Skomakergata», «Emblas Saga» og «Pakten» i strømmeutbudet.
I løpet av romjulen sendes også «Året med kongefamilien», «Underholdningskavalkade 2019», Norge Rundt-kavalkade, «Sportsåret» og Beat for beat-julespesial på NRK1.

Dessuten kan du på NRK1 følge med når verdensmesterskapene i hurtigsjakk og lynsjakk avvikles mellom 26. og 30. desember i Moskva.