Under et frokostmøte i regi av Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank, ble Michael Minervinis restauranter i dag utnevnt til «Årets Handelsbedrift 2016». 

– Det er en stor ære, særlig når det kommer fra denne gjengen her, sa han til stor applaus fra bransjekolleger som hadde møtt opp på Royal Garden i dag.

Minervinis restaurantvirksomhet består av Frati, Frati Catering, Øx, Aisuma, Banksalen, Una Pizzeria og Le Bistro (tidligere Bari).

Prisen får han for sin mangfoldige næringsvirksomhet innen restaurantbransjen i Trondheim. Han understreker at det ikke er han alene som står bak suksessen.

– Jeg har en fantastisk gjeng rundt meg, ledergruppa mi, partnerne mine, alle ansatte – uten dere hadde jeg ikke hatt en sjanse!

Hedrer Natteravnene

Prisen besto av et kunstverk og en sjekk på kr 25.000,- som skal gis videre til en selvvalgt organisasjon og gå til et godt formål.

Minervini og hans team ønsker å gi prispengene videre til Natteravnene i Trondheim.

– Jeg er veldig glad i Midtbyen og Trondheim sentrum, og alle vi som jobber her ser hva som skjer i byen om kveldene. Og dette er en gjeng som går rundt i Midtbyen og passer på både små store gjester.

Han har mange ganger tenkt på hvordan han kan gi noe tilbake.

–  Jeg har sett dem i aksjon og ser hvor viktig jobb de gjør. Fy søren de gjør en forskjell i byen vår altså!Jeg har lenge tenkt på å invitere dem inn på en kaffe eller litt mat, men det har liksom aldri blitt noe av. Derfor er det ekstra hyggelig å gi disse prispengene akkurat til dem, forteller han.

Prisen som første gang ble delt ut i 2016, har tidligere gått til Retro, Big Bite, Jordbærpikene og Kleins, for å nevne noen.

Treffer markedet godt

– Dette er vel fortjent, han er en meget verdig vinner av prisen og vi gratulerer så mye, sa Berit Rian i sin tale til vinneren.

Juryen la i sin begrunnelse vekt på at restaurantvirksomheten har hatt en meget positiv utvikling gjennom flere år, og kan vise til en samlet omsetning på kr 147 millioner kroner i 2016 med et resultat på kr 14,1 millioner kroner.

– Minervinis selskap Tokle AS eier også 40 prosent av restauranten Kolonialen i Oslo, der de overtok driften i slutten av august 2016. Også her har det vært en meget god utvikling siden overtagelsen, het det i juryens begrunnelse.

Michael Minervini med partnere har ifølge juryen vist en meget god evne til å utvikle nye restaurantkonsepter som treffer markedet og etterspørselen.

Daglig leder i Næringsforeningen, Berit Rian, la i sin tale vekt på Minervinis unike evne til innovasjon og markedstilpasning.

–  Svært mange har hatt gleden av å være gjest på en av Minervinis restauranter. Grunnen til populariteten er blant annet at det er valgt en profil på restaurantene som inkluderer mer enn de ekskluderer med tanke på innhold og prisnivå. Restaurantene har gitt folk mange gode grunner til å møtes over et velsmakende måltid og god drikke, sa Rian.