Foto: Kjetil Groven

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s  redaksjonelle dekning av teknologi, innovasjon og oppstartsselskaper i Trondheim er sponset av Nordic Semiconductor ASA – et verdensledende teknologiselskap med hovedkontor i Trondheim.

KLAR FOR Å TA KARRIEREN DIN TIL NESTE NIVÅ? SJEKK UT LEDIGE STILLINGER OG MULIGHETER I NORDIC SEMICONDUCTOR HER

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Festivalkoordinator hos Playground, Snorre Valen oppmuntrer flest mulig til å ta turen innom:

– Alle som er nysgjerrige på hva som rører seg i Trondheims innovasjons- og teknologikretser er velkommen. Alt fra grasrota til store bedrifter bidrar med arrangement, kurs, åpne dager og fest. Årets program er variert og spennende, med alt fra verdensrom-besøk hos NTNU Orbit til kunstutstilling, hackerverksted, og kurs i alt fra design thinking til webløsninger, og ikke minst den svære Demo Day hos DIGS og NTNU Accel!

Maker faire

Fredag 30. og lørdag 31. august, under Trondheim Playground, fylles Kongens Gate øst opp av Trondheim Maker Faire – med alt fra teknologientusiaster til håndtverkere, hjemmebyggere, forskere, garasjeoppfinnere, bilbyggere, og roboter.

– Det er ingen tvil om at det finnes mange flere måter å lære på, enn å sitte fordypet i øvingsboka.

Leder for Trondheim Maker Faire, Marianne Øverbø Olsen er opptatt av hvordan Maker Faire ikke bare kan bidra til å skape begeistring blant barn og unge for skapervirksomhet og realfag, men også løse fremtidens utfordringer.

– Vi gleder oss! På Trondheim Maker Faire kan nysgjerrige i alle aldre lære koding eller 3D printing, få omdesignet gammelt bestikk til nye, flotte smykker, overvære Teslacoil-konsert med Omega Verksted, besøke Trigger skaperverksted på Vitensenteret eller prøve seg på en robot sumo konkurranse.

Det er sjette gang Maker Faire arrangeres i Trondheim og samler årlig flere tusen interesserte. Trondheim Playground beskriver arrangementet som et samlingspunkt for nysgjerrige mennesker i alle aldre, og kaller det the Greatest Show (& Tell) on Earth.

Arrangementet er familievennlig, med kreativitet, oppfinnelser og skaperglede i fokus. Maker Faire er en arena hvor “skaperne” kan vise frem sine prosjekt og dele erfaringer.

Rekrutteringsarena

En av utstillerene er Hackheim som er en frivillig forening og har sitt eget verksted under samme tak som work-work. De har holdt på siden 2012 og er et samlingspunkt for teknologiinteresserte i Trondheimsregionen.

På spørsmål om hvorfor de stiller ut på Maker faire svarer styreleder Nikolai Ovesen:

– Svaret er jo da at å lage ting, i vårt tilfelle tekniske gadgets er vår store lidenskap! Resten av året er internett vår visningsflate ut mot verden, men internett er selektivt, vi når de som er interesserte og det er vanskelig å tenne gløden i nye folk. På maker faire treffer vi folk fra alle grupper og aldre og kan inspirere og glede folk vi ikke vanligvis møter og jeg tror vi tenner gløden i folk for teknologi både som yrke og hobby.