Med leiebil vil flere av severdighetene litt lenger unna også være innen rekkevidde. Her skal vi fortelle deg om noen av dem.

Bilutleie i Trondheim

Ankommer du Trondheim via Trondheim Lufthavn Værnes vil det enkleste være å bestille leiebil for henting på flyplassen. Her har alle de kjente leiebilkjedene kontorer. Fra Værnes kjører du omtrent i en halvtime på E6 for å komme til sentrum av Trondheim.

Det finnes også et par utleiekontorer i sentrum av Trondheim. Kommer du med tog eller buss trenger du ikke gå mer enn fem minutter for å plukke opp en bil. Bruk vårt leiebilsøk for å finne gode tilbud på leiebil i Trondheim.

Ønsker du å sammenligne prisene for leiebil på nett før ankomst? Da kan du benytte denne tjenesten: https://www.leiebilguiden.no/norge/trondheim.

Granåsen og Lerkendal

For den sportsinteresserte gjør det seg med et besøk på Lerkendal. I tillegg bør man svinge innom Granåsen for å ta de majestetiske hoppbakkene nærmere i øyesyn. Både Granåsen og Lerkendal ligger sør for Trondheim sentrum. Spesielt til Granåsen vil det være smart å bruke bil.

Sverresborg Museum

Museet på Sverresborg huser mye norsk historie. Om sommeren er det også mulig å oppleve mange flotte konserter på museumsområdet. Med leiebil tar det 10 til 15 minutter å kjøre hit fra sentrum og det er gode parkeringsmuligheter utenfor museet.

Shopping

Å gå i handlegatene i Trondheim Sentrum er en flott opplevelse. Her finner du en rekke mindre nisjebutikker som byr på et eksklusivt vareutvalg. I byens randsoner finner du de store kjøpesentrene, slik som Ikea, City Syd og Sirkus Shopping. Med leiebil når du disse sentrene i løpet av noen få minutter.

Mat, drikke og kultur

Restauranttilbudet i sentrum av Trondheim er imponerende. Mange av restaurantene holder høy, internasjonal klasse. Bor du på et av sentrumshotellene, er de fleste spisestedene ikke mer enn 5 minutters gange unna.

Er du tillegg interessert i lokal matkultur skylder du deg selv å kjøre halvannen time nord for Trondheim. Her kommer du til Inderøy og Den Gyldne Omvei. Her finner du en rekke gårdsutsalg, blant annet Gangstad Gårdsysteri som lager ost og is i verdensklasse. Rundturen på den trønderske halvøya inkluderer også Nils Aas-museet og en rekke fantastiske overnattingsmuligheter.

Stokkøya og Hosnasand

Tar du leiebilen om bord i ferga som går over Trondheimsfjorden kan du kjøre i land på Fosen. Herfra tar det snaut to timer å kjøre til Stokkøya. Turen hit går gjennom vill og vakker natur. Vel fremme på Stokkøya sjøsenter møtes du av Hosnasand, en av Norges vakreste strender.

Det er mulig å leie rom på hotellet som ligger like ved stranden. Du kan også overnatte i et av de mange særegne sjøhusene like ved. På selve stranden finner du Strandbaren som er en av Norges beste restauranter.

Røros

Du behøver ikke å kjøre mer enn to timer sør for Trondheim før du kommer til Røros. Her er det obligatorisk med et besøk i Røros-kirken og i Olavsgruva. I tillegg varter byen opp med en flott handlegate hvor lokal kunst, kultur, mat og drikke har en sentral plass.

Noen enkle finansielle tips

Leiebil i Trondheim behøver ikke å være altfor dyrt, og det er et par ting du kan gjøre på egenhånd for å kutte kostnadene. Her følger noen enkle finansielle tips:

  • Fyll opp tanken selv ved levering, fremfor å betale prisene til utleieselskapet.
  • Bruk en online søkemotor for å sjekke priser fra flere utleieaktører samtidig.
  • Unngå premium klasser og oppgraderinger som koster penger (slik som GPS).
  • Har du satt igjen din egen bil hjemme? Da vil ofte forsikringene dine også gjelde for leiebilen. Da er det unødvendig å kjøpe forsikringer via leiebilselskapet. Vær derimot svært forsiktig med å sjekke dette på forhånd.