Trondheim Rocks er sommerens høydepunkt for mange i byen. Festivalen ble arrangert for første gang i 2018, og ble en gedigen suksess med navn som Iron Maiden og Volbeat på plakaten og over 18 000 mennesker innenfor portene hver dag.

Årets festival legger ikke akkurat lista lavere. Verdensnavn som Kiss, Def Leppard og Iggy Pop er årets headlinere den siste helga i juni, mens Dumdum Boys, JohnDoe og Motorpsycho skal forsvare den trønderske æren.

Opplegget i Frimurerlosjen er et samarbeid med Trondheim Rocks.

Image with visual paralax effect

Trondheim Rocks. Odin Johansen og Nicholas Lorentzen Lund kjører afterparty i Frimurerlosjen tre dager til ende i festivalhelga 27-29 juni.

Helt gratis

– For et program, og for ei helg det blir! Jeg gleder meg helt vanvittig. Når musikken stilner på Dahls-tomta så plukker vi opp tråden, smiler Odin Johansen, kommersiell manager i Frimurerlosjen, og Nicholas Lorentzen Lund.

– Ingen grunn til å dra hjem med andre ord?

– Slett ikke. Hos oss blir det afterparty tre dager til ende, understreker de to.

Johansen og Lund smiler bredt inne i storsalen helt øverst i Søndre gate. Totalt har bygget en kapasitet til å ta imot 1200 feststemte festivalgjengere som har lyst til å fortsette kvelden og natta.

– Og det er gratis inngang for alle som har festivalbånd, legger Johansen til.

Han påpeker at eventen på Frimurerlosjen favner bredt.

– Mange vil ha full pinne med heftig musikk og høy stemning også etter at artistene på Dahls Arena har lagt ned instrumentene for kvelden. Andre har lyst til å roe ned i en mer laidback atmosfære når de har en lang festivaldag i beina. Null problem. Frimurerlosjen er perfekt for afterparty som dette. Vi kommer til å ha rolige arealer der folk kan slappe av med en øl eller to, og scener og DJs med heftig rockefot, sier han.

SJEKK UT ARRANGEMENTET PÅ FACEBOOK HER

Godt samarbeid med Trondheim Rocks

Det blir også satt opp egen buss som vil gå i skytteltrafikk mellom konsertområdet og Frimurerlosjen.

– Den er selvsagt også gratis for de som har betalt seg inn på festivalen, forklarer Lund.

– På bussen er det prinsippet første mann til mølla som teller, skyter Johansen inn.

Det er arrangørene bak Trondheim Rocks som selv har tatt initiativet til etterfestene.

– De tok kontakt med oss fordi de ønsker å gi festivalgåerne et ordentlig godt tilbud etter at portene stenger for kvelden, forteller Lund.

– Det sier mye om folkene bak Trondheim Rocks. De tenker på publikumet sitt også utenfor gjerdene på Dahls Arena, legger Johansen til.

– Frimurerlosjen blir rockebasen i midtbyen i slutten av juni?

– Det kan du skrive under på. Jeg har inntrykk av at det var mange som savnet et slikt tilbud i fjor. Da var det gjerne slik at festivalfolket spredte seg over hele byen etterpå, sier han.

Og det er flere gode grunner til at Frimurerlosjen blir stedet å være.

– Vi kommer til å ha utstyr stående klart her på hovedscenen i storsalen.

– Snakker vi bandbesøk?

– Absolutt ingenting er avklart, men det er lov å drømme.

Image with visual paralax effect

Band fra øverste hylle

Selv om Lund og Johansen blir travelt opptatt festivalhelga 27-29 juni, så har de planer om å få med seg flere konserter.

– Kiss er et absolutt must. Det er rockelegender. Def Leppard er helter fra ungdommen. I tillegg så har Trondheim Rocks hentet inn band fra helt øverste hylle i Norge. Dumdum Boys er et band som alltid leverer. Utover det så tar vi det som det kommer, smiler de.