– Det eneste som er 100 prosent sikkert er at du ikke kan stole på sommerværet i Trondheim. Derfor har vi investert i en innglasset uteservering, eller vinterhage om du vil. For oss på Troll er det et fantastisk tilskudd. Kapasiteten øker med rundt 70 plasser. Og det fine er at vi kjapt kan tilpasse oss det ustabile trønderværet. Enten det oppstår behov for tak eller at vinden gjør at vi må heve noen vegger. Planen er å forlenge følelsen av sommer. Jeg tror trønderne savner flere dager med uteservering. Til høsten skal det bli spennende å se hvor lenge vi klarer å strekke sesongen ved å holde temperaturen oppe i vinterhagen. Jeg ser jo for meg at det gir en helt egen stemning å sitte så tett på vannet når kveldene begynner å mørkne i august og du kan se lyset fra byen funkle i Nidelva som siger forbi, sier daglig leder på Troll Restaurant, Joachim Rangø Andersen.

Baconjam!

Mens vi sitter i vinterhagen, noen timer før åpning, fyker en engasjert kokk innom oss, opprømt over egne kokkekunster:

– Her skal dere få smake på noe skikkelig godt, gutter! Jeg spurte ikke om lov, men gjorde det allikevel. Fordi det er så godt: Baconjam! Laget på hjemmerøkt bacon. Såpass må det være, ikke sant? Denne tenkte jeg å bruke på fisken vi skal ha i kveld, sier Øystein Snurrås, som er i full gang med å preppe kveldens servering av tre- og femrettere. Menyen skifter fra dag til dag, avhengig av tilgang på råvarer og kjøkkensjefens inspirasjon og  lune:

– Så hva står på menyen i kveld?

– Skal vi se, i kveld starter vi showet med roastbeef av hjort som får følge av en liten betesalat og  soppmajones. Toppet med spiselige blomster, urter og nyttevekster. Fiskeretten blir lange eller lysing med baconjamen dere nettopp smakte. Ellers har vi råmarinert kveite, kalveculotte med soppstuing, rødvinssaus og selleripure. Og desserten er eplekake!, ramser han opp før han fyker inn på kjøkkenet igjen.

Bestill bord på Troll Restaurant her

Image with visual paralax effect

Spiselig prisprofil

Det gastronomiske konseptet på Troll Restaurant sitter som et skudd og har gjort det siden åpningen. Helnorsk gourmetmat av kortreiste råvarer. Fra håndplukkede og gjerne mindre leverandører det dyrkes samarbeidsrelasjoner med. Utstrakt bruk av av tradisjonelle teknikker som tørking, sylting og speking. Og alltid tilberedt på en leken og innovativ måte.

«Tilbake til røttene» har vist seg å treffe innertier i Trondheims restaurantmarked der michelinstjernene funkler og stadig flere kokker med pinsett lager 10-rettere som krever at du graver dypt i lommeboka. Konkurransen har aldri vært hardere enn akkurat nå. Men på Troll restaurant er det stort sett fulle hus:

– Prisprofilen vår har vi holdt i hevd helt siden vi åpnet dørene. Vi skal være folkelig, men levere høy kvalitet. Vi ønsker at «dagens» – enten det er en tre-retters eller en fem-retter- skal være overkommelig for den jevne lommeboka, sier Joachim.

Et lite eventyr

Historien om etableringen av Troll restaurant er unektelig et lite eventyr: Etablert i 2016 med to synlige og storkjefta villstyringer i front: Sveinung Sundli, mest kjent som felespilleren i Gåte og den erfarne og profilerte bohemkokken Lars Laurentius Paulsen, som vendte hjem etter mange år i Oslo. Her skulle det lages helnorsk, gourmetmat med en fandenivoldsk og eksotisk vri. Ikke skulle det koste skjorta heller.

Maten høstet lovord over hele fjøla, samtidig som prisene ble kjørt ned på tre- og femrettere. Til og med restaurantbaransjens store melkeku – den årlige lutefisk-seansen –  var plutselig tilgjengelig for 300 kroner – til irritasjon for andre aktører som var godt vant med å forlange både 5-600 kroner for en anstendig  lutefiskopplevelse:

– Det ligger i vårt DNA å utfordre litt. Både bransjen og i måten vi lager mat på, sier medeier Sveinung Sundli.

På kort tid manifesterte Troll restaurant seg som en gastronomisk og kulturell kraft i restaurantbyen Trondheim. Godt hjulpet av egne initiativ som Stormfestivalen, og fete konsertrekker på Kafe Skuret, som også drives av Troll-gjengen.  Gjestene lot ikke vente på seg, og de økonomiske resulatene ble etterhvert solide. Fosenkaia fremstod som et overskuddsfenomen av kreativitet på flere områder, og gjorde nok sitt til at de fant tonen med Kjell Erik Killi Olsen da han bestemte seg for å etablere K.U.K. Dermed ble restauranten Gubalari lansert. Det ble en umiddelbar suksess med pluss i regnskapet fra første driftsår, og ga muskler til å åpne restaurant nummer tre i sommer: Bifrons, i de gamle lokalene til Ni Muser.

SJEKK KONSERTPROGRAMMET PÅ SKURET HER


Troll er klar for neste steg

Dersom man anvender Tripadvisor som målestokk, så kommer Troll særdeles godt ut. Med en score på 4,5 av 5 stjerner basert på over 600 restaurantanmeldelser, rager de helt i toppen i Trondheim.

Hør bare på hva noen av gjestene som har vært innom i sommer sier:

Her blir man sett fra du kommer til du går, fantastisk service.Maten er helt magisk.Anbefaler dagens fisk. Uteservering med noe godt i glasset og se på folket både på land og vann gir deg ro i sjela. Atmosfæren og hele pakka får terningkast 6.
Magisk atmosfære, god service. Hyggelig betjening og magisk mat. Føles som å være på restaurant på den spanske rivieraen. Virkelig verdt besøket !
Vært her 4 ganger og er like fornøyd hver gang! Vil anbefale alle som er i Trondheim og er glad i mat å dra hit! Kjempe hyggelige ansatte! Verdt pengene.

Ny kjøkkensjef

– Nå har vi ansatt en ny kjøkkensjef på Troll og er klar for å ta noen steg videre. Bjørn Tore som har vært kjøkkensjef de siste fem årene ble med over på vår nysatsing Bifrons. Ny kjøkkensjef tilfører oss nye ideer, tanker og smaker. Vi skal videreutvikle, men samtidig holde stø kurs. Fortsatt godt innenfor rammene av konseptet vårt som er tre- og femretter til en hyggelig pris. Folk har blitt vant til det og skal få det.. Vi får veldig lite spørsmål om ala carte meny. Så det skal fortsatt være mulig å kjenne seg igjen på Troll, avslutter Rangø.