Hvorfor betale 1498,-  for et Kari Traa-sett når du kan betale 699,-? 

 House of Norway i Olav Tryggvasons gate er det fast lavpris på det populære undertøyet. Butikken kan ved første øyekast se ut som en vanlig souvenirbutikk, men stikker du hodet innom ser du raskt at her finner du et bra utvalg av sports- og friluftsklær: Som det nevnte ullundertøyet fra Traa, ullgensere, turbukser og ultralette dunjakker i trendy farger fra den norske fabrikanten Scandinavian Explorer. For å nevne noe.

Gjengen bak House of Norway driver også Fjordbuda, som ligger lett tilgjengelig på Sjøgangen ved Trondheim sentralbanestasjon. (Opp trappa, på gangbrua). Her bugner det over av kjente norske merkevarer som Johaug, Swix, One Way, Helly Hansen, Rokk, MoveOn og Dale of Norway.

For prisbevisste folk som elsker å gjøre et shoppingkupp, er dette himmelen. Prisene er nemlig redusert med 30-70 prosent i begge butikkene:

–  Vi har gjort store endringer i butikkene våre. Souvenirene og turistartiklene er pakket bort og byttet ut med produkter som selger godt til nordmenn og trøndere. Det vil si sport- og friluftsprodukter og interiørartikler som vi vet er populære blant trønderne. For eksempel bryggehus i keramikk. Det er jo nesten ikke turister igjen i Trondheim. 2020 skulle bli tidenes kanonsesong, men endret seg til å bli den verste. Så da gjelder det å tilpasse seg, og etter at vi gjorde endringene har vi faktisk omsatt ganske bra, sier daglig leder Sondre Maråk.

Dette er de beste dealene

Noen av de beste dealene du kan gjøre hos House of Norway og Fjordbuda akkurat nå er ifølge Maråk turbukser og dunjakker:

– Jeg vil gjerne trekke frem det norske merket Scandinavian Explorer. Vi er de eneste som selger dette merket i byen. Dette er norsk design som selger svært godt fordi du får mye for pengene. De har ikke brukt så mye penger på markedsføring, men heller fokusert på å lage gode og funksjonelle klær, noe som har vist seg å fungere. Det er egentlig ikke så mye som skiller disse jakkene fra for eksempel Peak Performance-jakker til flere tusen kroner.

Særlig butikken House of Norway i Olav Tryggvasons gate har stort utvalg av dunjakker og dunkåper fra Scandinavian Explorer:

– Her er det 50 prosent rabatt og da havner du på 499,- for en dunjakke.  På en del utgående modeller av allværsjakkene kjører vi hele 70 prosent. Da får du mye for pengene, fastslår Maråk.

Sjekk ut disse supertilbudene:

Kari Traa Åkle-sett: Overdel & underdel: 699,- (veil. 1498,-) Overdel eller underdel: 399,- (veil. 749,-)! Kari Traa Åkle er undertøy i 100% merinoull (House of Norway).
30-50% avslag på en rekke utvalgte modeller fra Scandinavian Explorer til dame og herre! Ultra Light Down Jacket. Lett vind- og vannavvisende. 90 % dun / 10 % fjær. RDS-sertifisert. Avtagbar komprimeringspose følger med (House of Norway)
Bukser fra norske MoveOn: Nå: 649,-! Veiledende: 1299,-. Friluftsbuksene fra MoveOn er tynne, myke og lette turbukser med borrelåsstramming i livet. Buksene er vind- og vannavvisende, har gode pusteegenskaper og tåler å bli brukt. Forsterkninger på knær. Vi fører følgende buksemodeller til dame og herre: Stryn, Vrådal, Lyngen, Skarbu og Odda. Kommer i utallige fargekombinasjoner (Fjordbuda).
Down Jacket fra norske Rock Expedition: Nå: 399-499,-! Veil. 999,- . Inne i utallige fargekombinasjoner. XS-5XL.  Jakkene er laget av 90% dun / 10% fjær. Vind- og vannavvisende. Avtagbar komprimeringspose medfølger. (Fjordbuda).